Informatii utile Insula Madeira

Date generale


Moneda: Euro (EUR)
Limba oficiala: Portugheza
Fus orar: GMT 00:00

Insula Madeira este recunoscuta pentru


plaja
natura
relaxare
atractii inedite
gradini
parc

Cand este indicat sa mergeti in vacanta in Insula Madeira

In Madeira, din cauza diferentelor de temperatura si umiditate, exista variatii intre partea de nord si cea de sud. Temperaturile din Madeira sunt placute: media este de 25°C pe timp de vara, din luna iulie si pana in octombrie, putand ajunge pana la 33°C in cele cateva zile in care valurile de aer cald dinspre Sahara isi fac simtita prezenta. In timpul iernii temperatura poate cobori pana la 4°C. Aceste caracteristici, dar si nivelul moderat de umiditate, confera insulei un caracter subtropical exceptional. Clima din Madeira face din acest loc o destinatie turistica preferata de europenii nordici, pe timp de iarna, iar locuitorii din Madeira considera ca acest loc este unul cu o clima perfecta, deoarece niciodata nu esti nici prea cald, nici prea frig.

Temperaturi medii lunare in Insula Madeira, Portugalia

Temperatura apei este, de asemenea, foarte placuta datorita influentei curentilor calzi din Golf, aceasta ajungand pana la 22°C.

Latitudinea sudica a Insulei Madeira ofera un climat cald, subtropical, care ajuta ca aceasta sa fie o destinatie de vacanta pupulara pe tot parcursul anului.

Daca doriti sa va bucurati de anumite festivitati cand sunteti pe Insula Madeira, puteti alege una dintre urmatoarele perioade pentru a o vizita: 17-20 februarie – Carnavalul de la Madeira, 21-22 aprilie – Festivalul Florilor, iunie – Festivalul Atlanticului, 31 august-2 septembrie – Festivalul Vinului, 14 octombrie – Intalnirea formatiilor de muzica filarmonica, 16 noiembrie-8 decembrie – Festivitati de final de an (aprinderea luminilor de Craciun, expozitii de Craciun).

Ce sa luati in bagaj

Imbracamintea pe care ar fi bine sa o luati in bagaj trebuie sa fie una lejera, tinand cont de temperaturile placute din Madeira. Daca doriti sa faceti drumetii sau sa urmati diverse trasee turistice, este bine sa va puneti in bagaj echipamentul adecvat.

Farmaciile sunt aprovizionate, dar este bine sa luati medicamentele de acasa, doarece denumirile difera si riscati sa va aflati in dificultate daca veti avea nevoie de un anumit medicament.

Nu uitati aparatul de fotografiat! Insula Madeira ofera peisaje extraordinare si ar fi pacat daca nu le-ati imortaliza.

Moneda oficiala in Madeira. Modalitati de plata

Moneda in Insula Madeira este Euro, la fel ca si in Portugalia. Case de schimb valutar puteti gasi la aeroportul din Funchal, dar si in orasul propriu-zis sau pe insula. Bancile sunt deschise de la 8:30 la 15:00 sau 18:00, in timpul saptamanii, pe cand in weekend sunt inchise. Banii pe care ii luati la dumneavoastra depind foarte mult de activitatile pe care doriti sa le intreprindeti, de obiectivele pe care doriti sa le vizitati sau de hotelul la care doriti sa va petreceti sejurul.

Un sejur standard de o saptamana pleaca de la 400 de Euro si ajunge pana la 1000, daca aveti posibilitatea achizitionarii unui concediu mai scump.

Posibilitati de cazare in Insula Madeira

Daca doriti sa va petreceti vacanta intr-un hotel mai ieftin cu regim self-catering, puteti alege dintre urmatoarele: Madeira Island Direct, Sunny House East & Sunny House West, Quinta das Colmeias sau Casas Valleparaizo.

Dintre hotelurile de clasa medie, amintim: Atrio, Vila Gale Santa Cruz, Villa Koala, Pestana Hotels & Resorts, Estalagem do Mar, Quinta da Quebrada, Quinta da Casa Branca si Madeira Rural.

In cazul in care aveti standarde mai ridicate si doriti un hotel de 4-5 stele, puteti incerca: The Cliff Bay, Porto Santa Maria, Hotel Porto Mare, Suite Hotel Eden Mar, The Residence, Reid’s Palace, Savoy & Royal Savoy, Pestana Carlton Madeira, Pestana Casino Park, Pestana Bay, Pestana Grand, Pestana Miaramar, Pestana Palms, Pestana Porto Santo, Pestana Promenade sau Pestana Village.

Transportul pe Insula Madeira

Autobuzele in Madeira

In capitala Madeirei, Funchal, exista mai multe companii de autobuze, care au trasee atat in oras, dar si in afara acestora sau catre aeroport: Horarios de Funchal, Rodoeste sau S.A.M.

Taxiurile in Madeira

Taxiuri se gasesc peste tot in Madeira, de la aeroport si pana in capitala si imprejurimi. O calatorie cu taxiul nu este mai scumpa decat in Romania, uneori s-ar putea chiar sa fie mai ieftina. Asteptati-va, insa, sa vi se ceara o taxa suplimentara, in functie de numarul de kilograme ale bagajului pe care il aveti. Aceasta taxa se negociaza inainte de a porni la drum.

Trenuri in Madeira

La inceputul secolului al XX-lea pe insula Madeira functiona si o cale ferata, insa aceasta este inchisa de ceva vreme.

Inchirierea unei biciclete in Madeira

Exista numeroase centre de inchirieri de biciclete in Madeira. Puteti procura o bicicleta pentru a descoperi frumusetile insulei sau puteti apela la diverse firme care organizeaza drumetii si folosesc si bicicletele pe diverse trasee.

Petrecerea timpului liber in Madeira

Exista o gama larga de activitati cu care va puteti umple timpul pe Insula Madeira, de la sporturi precum echitatie, tenis si squash sau golf. In afara de atractiile naturale, frumoasa Insula Madeira ofera conditii excelente pentru a practica sportul de-a lungul anului. In general, majoritatea hotelurilor au propriul teren de tenis si squash.

Daca alegeti golful, trebuie sa stiti ca exista doua terenuri de golf, ambele de unde puteti admira privelisti minunate si care ofera excelente conditii. Acestea sun Palheiro Golf si clubul de sport Serra Golf Club.

Din activitatile efectuate pe apa, amintim scufundarile, surful, Parcul Acvatic din Madeira, observarea balenelor si a delfinilor, pescuitul etc.

Daca doriti sa explorati insula la maximul, contactati o firma specializata care organizeaza drumetii, iar daca vreti sa vedeti Insula de sus, apelati la o plimbare cu balonul sau un zbor cu elicopterul.