Informatii utile Lisabona

Date generale


Moneda: Euro (EUR)
Limba oficiala: Portugheza
Fus orar: GMT 00:00

Lisabona este recunoscuta pentru


puncte de interes
divertisment
plimbari in aer liber
arhitectura
situri religioase
cultura

Cand este indicat sa vizitati orasul Lisabona

In Lisabona, temperaturile coboara rar mult sub 8 grade Celsius, iar vara frecvent sunt 30 grade Celsius. Avand in vedere ca exista intotdeauna o briza care bate dinspre Atlantic si raul Tejo, perioadele din mijlocul verii sunt destul de confortabile. Iarna fiind foarte blanda, aceasta este o buna perioada in care puteti sa explorati capitala tarii. Este foarte posibil ca unele dintre facilitatile turistice sa fie inchise, dar exista doua avantaje mari: preturile sunt foarte reduse si numarul turistilor este foarte mic.

Temperaturi medii lunare in Lisabona, Portugalia

Ce sa luati in bagaj

Bagajul dumneavoastra trebuie sa contina hainele necesare in functie de perioada in care doriti sa mergeti. In timpul verii, purtati haine subtiri de bumbac si in, avand la indemana, pentru serile mai racoroase o haina din stofa subtire sau o jacheta din bumbac. Hainele impermeabile si umbrela sunt esentiale pentru iarna, si pentru orice perioada a anului. In cazul in care intentionati sa vizitati bise¬rici sau alte lacase de cult, luati-va si haine care sa va acopere umerii si genunchii. Pentru zi, hainele casual sunt standardul, dar luati-va si haine mai conventionale pentru seara. Pentru vizitarea obiectivelor turistice este esential sa purtati pantofi comozi.

Va trebui sa va notati numerele de telefon si adresele pentru urgente, numerele cecurilor de calatorie, numerele cartilor de credit/debit, si numarul de inregistrare al telefonului mobil, al aparatului foto sau al altor echipa¬mente scumpe (in caz ca trebuie sa raportati furtul sau pierderea lor).

Daca luati medicamente prescrise de doctor, asigurati-va ca ati luat la dumneavoastra o cantitate suficienta pentru toata durata.