Cum se ajunge in Porto

Calatoria cu avionul la Porto

Cei mai multi turisti vin in Porto cu avionul. Aeroportul international Francisco Sa Carneiro, situat la circa 11 kilometri nord de centrul orasului Porto, deserveste partea nordica a tarii. In nord, Porto este o poarta spre cea mai populata zona a Portugaliei, in permanenta intesata de calatori veniti cu afaceri, si un loc ideal de pornire spre Minho, Douro, Tras-os-Montes si Beiras. Aeroportul Francisco Sa Carneiro este deservit de aproximativ 20 de companii de linii aeriene care opereaza atat curse business class, cat si low cost, cum ar fi: Luxair, TAP Portugal, Ryanair, Air Berlin, Air Transat si Aigle Azur. Aceste companii de linii aeriene stabilesc legaturi intre Porto si diverse alte destinatii nationale si internationale.

Calatoria cu masina la Porto

Calatoria cu masina, din Romania catre Porto, presupune strabaterea mai multor tari: Croatia, Slovenia, Italia, Spania, Portugalia. Va recomandam una dintre rutele ce trec de-a lungul Spaniei. Spre sud,  de-a lungul coastei de vest a Frantei, pe E5, traversand granita granita spaniola la Irun. De la Irun, indreptati-va catre vest, traversati nordul Spaniei pe A8 catre Santander, apoi luati-o pe A67-N634 spre vest pentru a ajunge pe pe autostrada E1 -A9,  la sud catre Tui, aflat pe granita portugheza.  De aici, veti continua calatoria  pe A3, catre Porto.

Calatoria cu autocarul la Porto

Cursele de autobuze internationale dinspre Romania catre Portugalia sunt destul de ieftine (130-200 euro), dar calatoria va fi destul de obositoare. Liniile de autocare sunt operate de Eurolines, filiala a National Express. Destinatiile includ si Porto.

Eurolines Bucuresti: str. Buzesti nr. 44; tel: 021.316.36.61 (program non-stop), Bd. N. Balcescu nr. 21; tel: 021.315.01.31

Calatoria cu trenul la Porto

Din Romania, puteti calatori cu trenul spre Portugalia, trecand prin Paris sau venind  cu trenul din Spania. Principala ruta dinspre Paris spre Lisabona trece prin Bordeaux, Biarritz, Irun, Donostia, Salamanca si Guarda. La Irun, schimbati trenul in directia Lisabona, iar in Guarda aveti legaturi spre Porto. Venind dinspre Spania (Madrid), ruta pe calea ferata va va purta prin Caceres pana la Lisabona. Din Lisabona, aveti legaturi spre Porto.