Informatii utile Puerto Rico

Date generale


Capitala: San Juan
Moneda: Dolar american (USD)
Limba oficiala: Spaniola, Engleza
Fus orar: GMT -04:00
Religie: Crestini (96.7%), Alte religii (3.3%)

Puerto Rico este recunoscuta pentru


plaja
relaxare
snorkeling
istorie
surfing
natura
cazinou

Cand este indicat sa mergeti in vacanta in Puerto Rico

Temperaturile sunt placute pe durata intregului an, cu o medie de aproximativ 25 de grade. Variatiile de temperatura sunt semnificative in regiunile montane (19°-24°C), in timp ce in regiunile din nordul tarii, acestea se situeaza intre 20° si 27°C. Nici intre anotimpul uscat si cel ploios nu sunt variatii semnificative, desi august este considerata luna cea mai ploioasa, iar sezonul uraganelor este caracteristic perioadei iunie – noiembrie.

Temperaturi medii lunare in Puerto Rico

Ce sa luati in bagaj

In Puerto Rico localnicii se remarca printr-un stil vestimentar foarte colorat si confortabil. In general, hainele lor sunt decorate in culori vii, din materiale naturale ce le permite sa tolereze mai usor temperaturile ridicate din zilele toride. Urmand exemplul lor, cand va pregatiti bagajul pentru vacanta, luati cu voi haine deschise la culoare, subtiri si cat mai comfortabile. De asemenea, nu uitati incaltaminte cat mai comoda, sandale si slapi, dar si incaltaminte sport, daca aveti in plan plimbari in natura sau excusii montane. Pentru iesirile la restaurant este bine sa va aduceti tinute mai formale. Exista si restaurante exclusiviste, care impun un cod vestimentar special, respectiv costum si cravata pentru domni si rochie de seara pentru doamne. Chiar daca uitati ceva acasa, nu trebuie sa va faceti griji, pentru ca aici gasiti tot ce aveti nevoie. In orice caz, pe langa articolele de igiena personala, nu uitati cremele de protectie solara, ochelarii de soare si cam tot ce stiti ca folositi la plaja. O solutie de protectie contra insectelor se va dovedi totdeauna utila, precum si unele medicamente necesare in caz de urgenta. Pentru excursiile montane, este bine sa va pregatiti corespunzator si sa va puneti in rucsac un pulover si o jacheta impermeabila.

Viza turistica in Puerto Rico

Teritoriu cu statut special al SUA, pentru a va petrece vacanta in Puerto Rico aveti nevoie de viza de intrare care se acorda de Ambasada SUA din Bucuresti.