Ghid turistic Insula Vieques

Recomandat pentru: plaja, relaxare, snorkeling

Despre Insula Vieques

Vieques este o insula, parte a unui grup insular, deseori amintite sub numele de Insulele Virgine spaniole. Vieques pastreaza influentele celor 400 de ani de proprietate spaniola. Insula Vieques se afla la aproximativ 13 km est de partea continentala a Puerto Rico. Cele doua orase principale de pe insula sunt Isabel Segunda, centrul administrativ in partea de nord a insulei, si Esperanza pe latura de sud.

Vieques are un climat cald, relativ uscat. Temperaturile variaza foarte putin de-a lungul anului, cu media maxima de zi cu zi variind de la 28 °C, in luna ianuarie pana la 31 °C in iulie. Media zilnica minima este de aproximativ 6 °C. Partea de vest a insulei primeste in mod semnificativ mai multe precipitatii decat partea de est. Vieques este predispusa la furtuni tropicale si la riscul de uragane din iunie pana in noiembrie.

Culturile de pe insula includ avocado, banane, nuci de cocos, cereale, papaya si cartofi dulci. Ca si restul Puerto Rico, moneda insulei este dolarul american.

Vieques este promovata ca o insula nealterata de rural. In afara de site-urile arheologice, cum ar fi La Hueca, si plajele pustii, o caracteristica unica a Vieques este prezenta a doua golfuri bioluminiscente, inclusiv Mosquito Bay. Golful Bioluminiscent (cunoscut sub numele de Puerto Mosquito, Mosquito Bay, sau Bio Bay) este considerat cel mai bun exemplu de golf bioluminiscent din Statele Unite si este listat ca punct de reper natural national. Vieques este, de asemenea, renumita pentru caii salbatici care cutreiera liberi pe insula.

Pe insula sunt organizate evenimente numeroase, intre care sunt remarcate: Festivalul de Boboteaza- 06 ianuarie, Saptamana Sfanta, Festivalul Cultural Viequense - martie / aprilie, Fiesta Patronales – iulie, Festivalul International de Film Vieques – iunie si Festivalul de Craciun - decembrie-ianuarie.

Insula Vieques