Ghid turistic San Juan

Despre San Juan

San Juan este capitala si cel mai populat municipiu din Puerto Rico. Acest oras a fost fondat de catre spaniolii colonisti in 1521. Capitala Puerto Rico este al doilea cel mai vechi oras european, stabilit in America, dupa Santo Domingo, in Republica Dominicana.

Vizitatorii orasului vor putea admira mai multe cladiri istorice, printre cele mai notabile numarandu-se fostele forturi de aparare ale orasului: Fort San Felipe del Morro, Fort San Cristobal si La Fortaleza.

Astazi, San Juan este unul dintre porturile maritime cele mai importante din Puerto Rico, fiind centrul financiar, cultural si turistic al insulei. Orasul a fost gazda a numeroase evenimente sportive importante, inclusiv Jocurile Pan-Americane, Classics Mondial Baseball si MLB San Juan.

Avand in vedere dimensiunile orasului si toate influentele culturale primite in timpul existentei sale, arhitectura orasului San Juan este foarte diversa. Cea mai veche parte a orasului San Juan are in cea mai mare parte influenta arhitecturii spaniole. In aceasta parte a orasului veti putea vizita: Barracks Ballaja, in prezent muzeu si sediul mai multor organizatii culturale; La Fortaleza, resedinta a guvernatorului Puerto Rico din secolul al XVI-lea; mai multe piete publice, intre care Plaza de Armas, situata in fata Primariei; si Catedralei San Juan Bautista. Arhitectura este mai variata in alte cartiere ale orasului. Cartierul Santurce are o multime de influente Art Deco.

Economia orasului se bazeaza in mare parte pe companiile dedicate fabricarii mai multor produse, printre care: substante chimice, medicamente, rom si alte bauturi, ingrasaminte, aparate electronice, materiale plastice, textile si produse alimentare.

Turismul este, de asemenea, o industrie cheie. Accentul activitatilor turistice in oras este axat in cartierul Condado Beach unde exista numeroase hoteluri de lux. Locurile istorice, cum ar fi El Morro, Old San Juan si El Cuartel de Ballaja sunt promovate de companiile de turism. Cartierul Hato Rey contine un sector corporativ cunoscut sub numele de "La Milla de Oro", care serveste ca sediu pentru numeroase banci locale si internationale.

In oras puteti vizita Muzeul de Arta Contemporana Puerto, situat in Santurce, specializat in lucrari de arta contemporana din America Latina si Caraibe. Picturile afisate in cadrul expozitiei permanente sunt achizitionate de catre personalul administrativ al muzeului sau donate de catre artisti si colectionari. Alte muzee, cum ar fi Pablo Casals, Muzeul Cartii, Muzeul si Galeria si Muzeul Copiilor, va vor incanta cu siguranta prin ceea ce expun.

San Juan