Ghid turistic Doha (QA)

Recomandat pentru: cultura, galerii de arta, istorie, muzee, puncte de interes, situri religioase, plimbari in aer liber

Despre Doha (QA)

Doha este capitala Qatarului; un oras modern aflat intr-un rapid curs de dezvoltare. Acest oras este centrul economic din Qatar. Doha gazduieste numeroase companii de gaze, inclusiv Qatar Petroleum, Qatargas si RasGas. In economia orasului Doha accentul principal nu este pus pe turism, insa orasul ofera o multime de lucruri de facut si de vazut celor care il viziteaza.

Avand in vedere ca Doha incearca sa devina un fel de centru cultural regional, starea actuala a muzeelor de aici nu corespunde deseori asteptarilor: multe muzee sunt intr-o permanenta stare de renovare iar turistii se confrunta cu lipsa de informatii. Unul dintre putinele muzee pe care turistii le pot vizita fara o programare in prealabil este Muzeul de Arte Islamice, situat langa portul din Doha; vizitand acest muzeu veti putea vedea artefacte din dinastii musulmane din toata Asia, Africa si Europa. Centrul Msheireb este o barja plutitoare andocata la Corniche Doha, in imediata apropiere a unuia dintre cele mai vechi repere ale orasului, Hotel Sheraton. Centrul serveste ca un portal educational pentru a prezenta trecutul glorios al Qatarului si ambitiile in crestere pentru viitor. Turistii vor fi incantati sa viziteze Fortul Al Zubara - situat la doar 100 km vest de Doha. Acest fort transformat in muzeu a fost construit in 1938 in timpul domniei lui Sheikh Abdullah Bin Jassim Al-Thani si a fost ridicat pe ruinele unui fort vecin.

Al-Corniche este o promenada peste Golful Doha care ofera vederi frumoase la Palm Tree Island si zgarie-norii din oras. Dupa-amiaza veti vedea o multime de localnici pe role de-a lungul Corniche, Acesta este, de asemenea, un loc bun pentru jogging. Ciclismul este interzis. In apropiere de Al-Corniche exista mai multe parcuri ideale pentru familii, precum si mai multe statui. Notabila este o statuie gigant a Orry, mascota a Jocurilor Asiatice in 2006.

Zoo Doha situat in apropiere de complexul Sports City, ofera o varietate de animale, inclusiv Oryx, animalul national din Qatar.

Parcul Rumeila Park este un teatru in aer liber care gazduieste o galerie de arta, instalatii de apa, zona de joaca pentru copii si o zona pentru skateboard. In parc exista mai multe magazine, un local cu autoservire si toaletele publice.

Doha nu are reputatia celui mai interesant loc de pe pamant, cu toate acestea, exista o varietate de activitati, zone si evenimente la care puteti lua parte.

Doha (QA)