Ghid turistic Bangui

Recomandat pentru: catedrala, traditii, arta, muzee

Despre Bangui

Bangui este capitala si cel mai mare oras din Republica Centrafricana. Orasul a fost fondat in anul 1889. Bangui se afla pe malul nordic al raului Ubangi. Republica Centrafricana este situata chiar la nord de Ecuator si, prin urmare, pe tot parcursul anului rareori temperaturile scad sub 30 ° C. Sezonul ploios dureaza din mai pana in octombrie.

Ca si capitala a Republicii Centraficane, Bangui serveste ca centru comercial si administrativ al tarii. Orasul este deservit de Aeroportul International din Bangui M'Poko. Adunarea Nationala, cladiri guvernamentale, banci, intreprinderi straine si ambasade, spitale, hoteluri, principalele piete si inchisoarea centrala Ngaragba sunt situate aici. Bangui produce textile, produse alimentare, bere, pantofi si sapun.

Catedrala Notre-Dame este sediul Arhiepiscopiei Romano-Catolice din Bangui. Orasul gazduieste, de asemenea, Universitatea din Bangui, inaugurata in 1970.

Atractiile turistice din Bangui includ: Muzeul Boganda si Palatul Prezidential, fostul Palat Bokassa. Muzeul Boganda este cunoscut sub numele de Muzeul Boganda.

Orasul vechi din Bangui a pastrat designul-colonial de urbanism, cu bulevarde largi orientate catre piata centrala. De asemenea, orasul ofera o gradina zoologica in care veti putea vedea o multime de animale din Africa. Desi aici au loc intense conflicte politice, orasul este cunoscut pentru viata de noapte vibranta si o cultura muzicala diversa.

Bangui