Cum se ajunge in Republica Centrafricana

Calatoria cu avionul in Republica Centrafricana

Singurul aeroport intenational din tara - Bangui M’Poko International (BGF) este situat la 7 km de capitala Bangui. In afara de cateva campanii aeriene africane care fac legatura cu Casablanca, Nairobi si Addis-Ababa, Air France are curse saptamanale cu aceasta destinatie din Paris. Exista, de asemenea, conexiuni prin Benin, Gabon sau Nigeria. De la Bucuresti la Bangui puteti ajunge relativ usor, avand in vedere ca se face o escala de aproximativ o ora la Paris, in timp ce zborul efectiv dureaza 10 ore.

Calatoria cu autocarul in Republica Centrafricana

Desi nu se poate spune ca exista o infrastuctura rutiera amenajata la nivel national, principalele orase din tara pot fi vizitate, daca veniti in vacanta in timpul verii. Puteti apela la transportul cu autobuzele, desi acestea circula doar in interiorul zonelor urbane, ceea ce inseamna ca va trebui sa inchiriati un autoturism pentru a va deplasa dintr-un oras in altul. Mai sunt si cateva microbuze care circula pe rutele principale, iar taxiurile sunt disponibile doar in Bangui. Capitala este, de altfel, singurul oras din tara care dispune de transport public, unde autobuzele se disting dupa culoare verde, iar taxiurile dupa culoarea galbena.

Calatoria cu masina in Republica Centrafricana

La nivelul intregii tari drumurile sunt foarte slab intretinute. In capitala, pe arterele principale, se poate circula in conditii de relativa siguranta acolo unde exista sosele si drumuri asfaltate. In general, localnicii tind sa ignore regulile de circulatie, asa incat trebuie sa conduceti cu atentie sporita. Evitati sa conduceti in zonele cu grad ridicat de risc, mai ales in regiunile din nordul, estul si vestul tarii. Nu sunt impuse reguli stricte de circulatie, dar este indicat sa dispuneti de un permis de international, iar pentru a inchiria un autoturism, puteti apela la agentiile de turism, care va pot oferi si informatii despre traseele pe care le puteti parcurge.