Informatii utile Republica Centrafricana

Date generale


Capitala: Bangui
Moneda: Franc CFA BEAC (XAF)
Limba oficiala: Franceza
Fus orar: GMT 01:00
Religie: Crestini (89.5%), Musulmani (8.5%), Alte religii (2%)

Republica Centrafricana este recunoscuta pentru


arta
catedrala
traditii
muzee

Cand este indicat sa veniti in vacanta in Republica Centrafricana

Republica Centrafricana beneficiaza de o clima tropicala, caracterizata de temperaturi toride si vanturi de origine sahariana, prezente mai ales in zonele de desert ale tarii din nord si sud, in timp ce restul tarii se confrunta cu inundatii in timpul sezonului ploios. Din acest motiv, ideal ar fi sa va programati concediul in aceasta tara intre noiembrie si aprilie.

Temperaturi medii lunare in Republica Centrafricana

Ce sa luati in bagaj

Incercati sa nu va aglomerati bagajul cu lucruri inutile. Optati doar pentru articolele strict necesare si haine in care sa va simtiti bine si care sa va ajute sa tolerati cu usurinta temperaturile ridicate. Alegeti culori neutre, care sa reziste la praf si evitati negrul sau nuantele inchise. Hainele deschise la culoare sunt potrivite pentru plimbarile in oras. Nu uitati incaltaminte cat mai comoda, o lanterna, creme de protectie solara, o palarie cu boruri largi, un binoclu pentru vizitele in parcurile nationale, solutii de protectie contra tantarilor si o trusa de prim ajutor. Pentru zilele cu ploaie, puneti in bagaje o jacheta impermeabila si chiar un pulover.

Modalitati de plata in Republica Centrafricana

Moneda nationala In Republica Centrafricana este francul CFA. Pentru acoperirea costurilor unei vacante aici, este bine sa aveti la voi sume cash, deoarece nu exista bancomate si nu se pot efectua plati cu cardul. In unele birouri de schimb valutar se pot schimba cecurile de calatorie, iar pentru cele cu acoperire in euro primiti cea mai buna rata de schimb, chiar daca comisionul este destul de mare, ajungand pana la 25%. In general, orice tip de tranzactie bancara este limitata in acesta tara, iar bancile si casele de schimb accepta doar euro si USD.

Viza turistica pentru Republica Centrafricana

Turistii romani care doresc sa-si petreaca vacanta in Republica Centrafricana au nevoie de viza, care de poate obtine la aeroport, in sistem VOA, si care se elibereaza cu o durata de maximum 7 zile, cu conditia sa fi obtinut, in prealabil, aprobarea Serviciului de Emigrari.