Ghid turistic Parcul National Dzanga-Sangha

Despre Parcul National Dzanga-Sangha

Dzanga-Sangha a fost stabilit ca un parc national in 1990 si este situat in partea de sud a Republicii Centrafricane. Parcul National Dzanga-Sangha si zonele invecinate Nouabalé-Ndoki, Congo si Parcul National Lobeke, Camerun, formeaza impreuna o zona de conservare. Dzanga-Sangha gazduieste o varietate de animale, cum ar fi gorile, elefanti, bivoli si numeroase specii de pasari diferite. De la infiintarea rezervei, aceasta a fost un loc important pentru cercetarea gorilelor si elefantilor.

O serie de lucrari au fost publicate de catre naturalistii care lucreaza cu parc.

Padurile tropicale contin sute de specii de plante, inclusiv angolensis entradrolphragus, lophira Alata, manilkara mabokeensis si multe altele.

Cel mai mare dintre satele din rezervatie este Bayanga, in timp ce Moussapoula, Kunda Papaye si Yobe sunt cele mai mici. Babongo si Lindjombo sunt greu accesibile.

Din 2001, turismul este bazat si pe cercetarea gorilelor. La sfarsitul anului 2001 si 2006, peste 700 de vizitatori au au venit aici pentru a observa grupuri de gorile.

In 2001, a aparut o carte intitulata Dzanga Sangha Rain Forest: aceasta expune explorarea Africii Centrale de catre o echipa de oameni de stiinta, artisti si regizori aflati in cautarea de gorile de campie, leoparzi si specii rare de pasari si insecte.

Parcul National Dzanga-Sangha