Cum se ajunge in Republica Dominicana

Calatoria cu avionul in Republica Dominicana

Republica Dominicana dispune de cateva aeroporturi internationale. Las Americas International Airport (SDQ) este situat in apropiera capitalei, pe coasta sudica a tarii si primeste curse din capitale europene precum Air France din Paris, Iberia din Madrid sau Condor din Frankfurt, in timp ce International Gregorio Luperon Airport (POP), unul dintre cele mai mari din tara,este situat in orasul Puerto Plata. Punta Cana International Airport (PUJ), situat in Punta Caucedo, este tranzitat de numeroase companii aeriene internationale, folosit in special pentru cursele din SUA.

Pentru calatoria de la Bucuresti in Santo Domingo aveti nevoie de aproximativ o zi, daca alegeti un zbor cu escala in Amsterdam sau Panama City, sau chiar de o zi si jumatate daca alegeti cursele cu escala la Londra si Miami.

Calatoria cu autocarul in Republica Dominicana

Sistemul de transport public in Republica Dominicana este diversificat, motiv pentru care calatoria cu autobuzul se va dovedi un mijloc eficient de a calatori in aceasta tara, chiar si pentru turistii conditionati de un buget de vacanta limitat. Exista autobuze care circula in capitala Santo Domingo, in timp ce, pentru cursele interurbane, puteti sa faceti rezervarea la una dintre cele trei companii private care efectueaza curse intre principale orase turistice si care pune la dispozitia calatorilor autocare moderne si confortabile. Acestea au curse regulate din capitala cu destinatia Puerto Plata sau Santiago. Exista si o linie de autobuze privata care circula sub sigla Caribe si care, pentru un pret corespunzator, ofera pasagerilor si o gustare in timpul calatoriei. Legatura intre orasele Santo Domingo si La Roma este asigurata de autobuzele express, care circula din ora in ora, in intervalul 05.00 -21.00. Pentru aceste autobuze nu se pot face rezervari in avans, in conditiile in care biletul se achizitioneaza din statie, inainte de plecare si va costa 3 USD/persoana.

Calatoria cu masina in Republica Dominicana

O insula cu o suprafata relativ intinsa, Republica Dominicana, poate fi explorata si cu masina. Turistii romani pot folosi carnetul de conducere romanesc, pe o perioada ce nu poate depasi 3 luni. Regulile de circulatie sunt relativ similare cu cele europene, in conditiile in care autoturismul se conduce pe partea dreapta a sensului de deplasare. Ca regula general valabila, este bine sa conduceti cu prudenta, avand in vedere ca localnicii au tendinta a de ignora regulile de circulatie, desi majoritatea drumurilor sunt bine intretinute, dar semnalizarea rutiera este deficitara. Ideal ar fi sa evitati sa circulati pe timpul noptii, mai ales in afara capitalei, din cauza lipsei iluminatului public. Limitele de viteza variaza de la 60 km/h in zonele urbane la 100 km/h pe autostrada. Daca aveti in plan excursii in zonele rurale, nu plecati la drum fara o harta rutiera detaliata si verificati constant nivelul de combustibil din rezervor. Incercati sa alimentati ori de cate ori aveti ocazia. Chiar daca in zonele urbane benzinariile sunt numeroase, pe masura ce ajungeti in regiunile rurale, acestea se raresc semnificativ.