Ghid turistic Albestii de Muscel

Despre Albestii de Muscel

Localizarea si istoria comunei Albestii de Muscel

In regiunea de nord a judetului Arges, la aproximativ 60 km de Pitesti si la 8 km de Campulung, in Subcarpatii meridionali, se gaseste localitatea Albestii de Muscel. Accesibila turistilor sositi cu autoturismul pe DJ 735 sau cu trenul, in gara de la Campulung, Albestii de Muscel este o destinatie turistica interesanta pentru toti cei care vor sa se indeparteze pentru cateva zile de zgomotul si aglomeratia marilor orase.

Prima mentiune documentara a localitatii dateaza de la 1572, cand este amintita alaturi de satul Candesti. Este cert astazi ca asezarea a cunoscut cele mai vechi dovezi ale locurii umane din timpurile stapanirii romane, cand se extragea piatra din carierele din sat si care era utilizata la construirea asezarilor umane si ale drumurilor. In anul 1359, cand este mentionata in documentele istorice Mitropolia de la Curtea de Arges, este amintita si Parohia de la Albestii de Muscel despre care se crede ca se gasea pe Valea Silistii. Actuala Biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” a fost inaugurata in anul 1889.

Atractii turistice in Albestii de Muscel

Odata ajunsi aici, faceti o vizita si la Manastirea Curtea de Arges, aflata la 50 km distanta, iar daca timpul va permite, nu ratati o excursie la Campulung Muscel, aflat la cativa km departare. Oras istoric, care a gazduit prima cetate de scaun a Tarii Romanesti, Campulung se infatiseaza astazi calatorului ca un veritabil muzeu in aer liber. Mai trebuie spus ca jumatatea lunii august, la Albestii de Mucel, se organizeaza „Zilelor comunitatii”, ocazie de mare sarbatorea, cand sunt puse in valoare frumoasele traditii muscelene.

Albestii de Muscel