Cum se ajunge in Moscova

Calatoria cu avionul la Moscova

Persoanele care prefera calatoria pe cale aeriana, pot lua avionul pana la Moscova. Calatoria va dura in functie de escalele pe care le faceti, companiile aeriene din Romania neavand curse directe pana la Moscova. In oras va puteti deplasa atat cu trenul urban, cat si cu metroul, tramvaiul, troleibuzul, autocare pentru turisti, masini inchiriate, autobuze, microbuze sau taxiuri. In cazul in care dispuneti de un avion particular, veti putea ateriza la Aeroportul Myachkovo din Moscova, un aeroport special pentru cursele aeriene private.

Calatoria cu trenul la Moscova

Turistii care prefera calatoria pe cale feroviara, pot opta pentru transportul cu trenul pana in capitala Federatiei Ruse. Trenul pleaca la miezul noptii din Gara de Nord din Bucuresti. Calatoria cu trenul va dura aproximativ trei zile, in functie de cat de de mult sunteti retinuti la vama.

Calatoria cu autoturismul la Moscova

In cazul in care preferati sa mergeti la Moscova cu propriul mijloc de transport sau prin intermediul agentiilor de turism care fac curse zilnice spre aceasta destinatie, trebuie mai intai de toate sa va interesati care este traseul rutier cel mai bun de parcurs. In general, soferii de autocare care fac curse spre capitala Rusiei, opteaza pentru ruta: Bucuresti – Chisinau – Vinnita – Jitomir – Kiev – Moscova. Calatoria va dura aproximativ trei zile, in functie de cat de mult timp sunteti opriti la vama, de traseul pe care il parcurgeti si de cat de dese sunt opririle pe care le faceti. Distanta dintre Bucuresti si Moscova este de aproximativ 1800 de kilometri.

Pentru a putea vizita aceasta tara, aveti nevoie de o invitatie de la hotelul la care va cazati. Cu aceasta veti merge la Ambasada Rusiei din Bucuresti, pentru a primi viza de turist. De retinut este ca trebuie sa pastrati invitatia pana la plecarea din Rusia, deoarece in cazul unui control de rutina, vi se va cere, aceasta fiind ca un buletin rus. De asemenea, trebuie sa stiti ca permisul de conducere din Romania este admis pe teritoriul acestei tari, cu conditia ca acesta sa fie tradus in limba rusa si numai daca nu stati in tara mai mult de 6 luni de zile. In cazul in care faceti acest lucru, va trebui sa dati un examen, pentru a vi se inmana un carnet temporar rusesc, valabil doar pe perioada sederii dumneavoastra aici. Trebuie sa va faceti asigurarea medicala de sanatate, deoarece nu vi se va permite accesul in Rusia fara ea iar daca sunteti insotiti de un animal de companie, trebuie sa prezentati la vama carnetul de sanatate si pasaportul acestuia.

Cand intrati pe teritoriul rus nu uitati sa va achizitionati vigneta. Daca calatoriti pe timp de iarna, echipati-va anvelopele cu lanturi antiderapante, pentru a nu risca sa ramaneti inzapeziti si nici sa luati amenzi. In Moscova nu depasiti viteza maxima legala admisa aici, iar in localitati este strict interzis claxonatul. La vama nu va putea trece nicio persoana straina care nu are autoturismul curat. De asemenea, in Federatia Rusa centura de siguranta este obligatorie atat pentru pasagerii din fata, cat si din spate, copiii cu varste mai mici de 12 ani nu au voie sa stea pe scaunul din fata si nici pe motocicleta. Daca veti fi opriti pe dreapta de catre politisti, vi se va cere sa le aratati vesta si triunghiul reflectorizant, trusa de prim ajutor, extinctorul, lampi de lucru, consumabile de schimb si trusa de scule. De asemenea, sa nu luati in masina autostopisti, legea rusa interzicand clar acest lucru. Sa nu plecati din Romania cu aparate de detectare radar si antiradar, deoarece in aceasta tara atat detinerea, cat si folosirea acestora este considerata o infractiune grava. O alta infractiune grava este condusul autoturismului sub influenta bauturilor alcoolice sau a stupefiantelor.