Cum se ajunge in St Petersburg

Calatoria cu avionul la Sankt Petersburg

Exista curse care decoleaza de la Aeroportul International Otopeni din Bucuresti si aterizeaza la Aeroportul International Pulkovo, care este situat la cativa kilometri de centrul orasului. De aici, se poate merge cu un autobuz pana in oras.

Calatoria cu trenul la Sankt Petersburg

In cazul in care preferati sa calatoriti pana la Sankt Petersburg cu trenul, trebuie sa-l luati de la Gara de Nord din Bucuresti.

In oras va puteti deplasa cu metroul, care exista in Sankt Petersburg din anul 1837, cu tramvaiul, trenul local, troleibuzele, microbuzele, autobuzele sau taxiul.

Calatoria cu automobilul la Sankt Petersburg

Persoanele care vor sa calatoreasca pana la Sankt Petersburg cu autoturismul sau autocarul, mai intai de toate trebuie sa se intereseze care este cel mai bun traseu pentru a ajunge aici. Distanta dintre Bucuresti si Sankt Petersburg este de aproximativ 2100 de kilometri, timpul de parcurgere fiind de aproximativ 33 de ore.

In general, soferii autocarelor care pleaca din Romania opteaza pentru ruta: Bucuresti – Vama Bors – Debrecen – Miskolc – Kosice – Presov – Rzeszow – Lublin – Mostow – Hotowczyce – Kaunas – Sankt Petersburg.

Federatia Rusa nu face parte din Uniunea Europeana, la vama fiind nevoie sa prezentati pasaportul, invitatia si viza. Daca sunteti insotiti de animale de companie, trebuie sa prezentati pentru acestea, carnetul de sanatate si pasaportul.

In cazul in care calatoriti la Sankt Petersburg pe timp de iarna, nu uitati sa va echipati anvelopele cu lanturi de zapada. Autoturismul dumneavoastra trebuie sa aiba in dotare trusa de scule, triunghiurile si vesta reflectorizanta, precum si trusa de prim ajutor. In Rusia este obligatorie centura de siguranta atat pentru pasagerii de pe scaunele din fata, cat si pentru cei de pe bancheta din spate. De asemenea, copiii cu varste de pana la 12 ani nu au voie sa stea in fata si nici pe atasul motocicletelor. In Rusia este strict interzisa detinerea si folosirea aparatelor radar si antiradar, acest lucru considerandu-se o infractiune grava.