Informatii utile Rwanda

Date generale


Capitala: Kigali
Moneda: Franc ruandez (RWF)
Limba oficiala: Engleza, Franceza
Fus orar: GMT 02:00
Religie: Crestini (93.4%), Alte religii (6.6%)

Rwanda este recunoscuta pentru


safari
vulcan
lac
muzee
cultura
golf
istorie

Cand este indicat sa veniti in vacanta in Rwanda

Rwanda este o tara traversata de o clima tropicala, cu importante precipitatii, in timp ce temperaturile difera vizibil de la o zona geografica la alta. In capitala Kigali, temperatura medie de-a lungul anului se situeaza in jurul a 21ºC. La nivelul intregii tari, sezonul ploilor debuteaza in martie si dureaza pana in mai, iar sezonul cald este caracteristic lunilor iunie – septembrie, cand este ideal sa va programati concediul. Octombrie si noiembrie sunt luni destul de ploioase, iar din decembrie pana in februarie temperaturile incep sa creasca.

Temperaturi medii lunare in Rwanda

Ce sa luati in bagaj

O tara ce se remarca printr-o traditie culturala aparte, in Rwanda, localnicii adopta tinute dintre cele mai modeste. In general, femeile se imbraca in tinute occidentale in zonele urbane si traditionale in regiunile rurale. Ca regula generala, se recomanda turistilor sa evite tinutele extravagante si trasparenta. Optati pentru haine comode, tricouri, bluze, camasi si jeans. In afara de articolele de igiena personala, nu uitati lotiunile de plaja, solutii de protectie contra insectelor, un filtru de apa, o trusa de prim ajutor, o lanterna si aparatul foto, bineinteles! daca aveti in plan vizite in parcurile nationale, aveti nevoie de incaltaminte comoda si rezistenta, o jacheta impermeabila si un pulover mai gros.

Viza turistica pentru Rwanda

Turistii romani pot obtine viza de intrare in Rwanda in sistem VOA, la birourile deschise in incinta aeroportului, in baza pasaportului si a unui ceritificat medical care sa ateste ca ati efectuat vaccinul contra febrei galbene.