Ghid turistic Parcul National Des Volcans

Despre Parcul National Des Volcans

Parcul National Volcans se afla in nord-vestul Rwandei. Parcul National este cunoscut ca un paradis pentru gorila de munte. Acesta gazduieste cinci din cei opt vulcani din Muntii Virunga (Karisimbi, Bisoke, Muhabura, Gahinga si Sabyinyo), care sunt acoperiti de paduri tropicale si bambus.

Parcul a fost deschis pentru prima data in 1925, ca o mica zona delimitata de Karisimbi, Visoke si Mikeno, cu scopul de a proteja gorilele de la braconieri. Acesta a fost primul parc national creat in Africa. Ulterior, in 1929, granitele parcului s-au extins in continuare in Rwanda si in pentru a forma Parcul National Albert, o zona mare de 8090 km².

Dupa ce Congo si-a castigat independenta in 1960, parcul a fost impartit in doua, si in 1962, noul guvern a fost de acord sa mentina parcul ca si zona turistica.

Vegetatia variaza considerabil din cauza altitudinii diferite din cadrul parcului. Vegetatia include Lobelia wollastonii, L. lanurensis si Senecio erici-rosenii si acopera aproximativ 25% din parc. Pasunile, mlastinile si lacurile mici, apar, de asemenea, dar zona lor totala este relativ mica.

Parcul este cel mai bine cunoscut pentru gorila de munte. Alte specii de mamifere includ: maimuta de aur, hiena patata, elefanti si multe altele. Exista 178 de specii de pasari inregistrate, cu cel putin 13 de specii si subspecii endemice.

Consiliul Rwanda pentru turism, ORTPN, executa mai multe activitati pentru turisti, inclusiv: vizionarea gorilelor si a maimutelor de aur, alpinism pe vulcanul Karisimbi, alpinism pe vulcanul Bisoke, tururi de lacuri si pesteri, vizitarea mormantului lui Dian Fossey.

Cea mai mare parte a veniturilor din turism sunt investite pentru mentinerea parcului si conservarea faunei salbatice.

Parcul National Des Volcans