Cum se ajunge in Saba

Calatoria cu avionul in Insula Saba

Situata in regiunile nord-vestice ale Antilelor Mici, in vecinatatea insulei St. Eustatius, aflata la doar 25 km departare, in insula Saba se poate ajunge cu ajutorul curselor aeriene. Majoritatea turistilor aleg cursele cu destinatia St. Maarten, iar de aici puteti lua feribotul cu destinatia Fort Bay, din Saba. Aeroportul Juancho E Yrausquin Airport este considerat o adevarata provocare pentru piloti, datorita dimensiunilor reduse ale pistei de aterizare si este situat in nord-estul insulei. Aeroportul dispune de un singur terminal, este destinat aeronavelor de mici dimensiuni.

Pentru a ajunge de la Bucuresti in insula Saba aveti nevoie de aproximativ o zi, cu escale la Paris si Saint Maarten, in conditiile in care durata zborului este de 12 ore.

Transportul in Insula Saba

Cu o suprafata de doar 13 km², Saba nu dispune de un sistem public de transport in comun, iar drumurile inguste si curbele foarte stranse ar face destul de dificil circulatia autobuzelelor in ambele sensuri. In general, localnicii circula cu masina, cu bicicleta sau pe jos. Desi distantele intre principale atractii turistice sunt reduse, drumul poate fi destul de solicitant, motiv pentru care trebuie sa va echipati cu incaltaminte confortabila si cat mai rezistenta. Taxiurile sunt disponibile atat la aeroport cat si in zona portului si, in general, pentru distanta de la aeroport in capitala The Bottom platiti aproximativ 15 USD, in conditiile in care pentru drumul de la Windwarside pana in capitala platiti 10 USD.

Calatoria cu masina in Insula Saba

Pentru a conduce autoturismul in Saba, aveti nevoie de pemis international. Masina se conduce pe partea dreapta a sensului de deplasare si purtarea centurii de siguranta este obligatorie. Singura statie de benzina de pe insula este situata la Fort Bay si functioneaza de luni pana sambata. In general, terenul accidentat face ca soselele sa fie destul de abrupte, cu numeroase curbe stranse, motiv pentru care se recomanda soferilor sa conduca cu mare atentie, mai ales in timpul ploilor cand pavajul devine alunecos. Este bine sa amanati orice calatorie pe timp de noapte, avand in vedere lipsa iluminatului public. La nivel local, functioneaza cateva companii rent –a - car care ofera masini pentru care platiti intre 45 USD si 55 USD/zi, inclusiv costul combustibilului. Principala artera rutiera a insulei traverseaza principalele patru orase. Taxiurile reprezinta cea mai comoda si eficienta modalitate de a explora insula, asta daca nu sunteti amatori de mers cu bicicleta. Soferii percep tarife fixe, stiut fiind faptul ca un drum de la aeroport la Windewardsite va costa 15 USD, iar de aici in The Bottom, achitati 10 USD.