Ghid turistic Gustavia

Recomandat pentru: debarcader, plaja, moda, gastronomie, shopping

Despre Gustavia

Gustavia este capitala insulei Saint Barthelemy si, totodata, cel mai important oras de pe insula. Numele sau provine de la Regele Gustav al III-lea al Suediei, acest oras fiind fondar in anul 1785, cand Suedia a cumparat intreaga insula de la Franta. Ulterior, in 1878, insula a fost revanduta Frantei.

Puteti ajunge in Gustavia daca veti calatori cu avionul pana in Sint Maarten si de acolo cu o cursa pentru distante mici pana pe insula Saint Barthelemy. De asemenea, puteti calatori catre Gustavia cu feribotul din Marigot. Din ce in ce mai multe nave de croaziera se opresc in Gustavia, asa ca si aceasta optiune este de luat in calcul.

Climatul din Gustavia este tropical, cu temperaturi medii de 27 de grade Celsius. In timpul anului exista doua sezoane: cel uscat si cel umed, din iarna, care dureaza din mai pana in noiembrie.

Daca sunteti amatori de drumetii, va recomandam o plimbare de la Fortul Karl, din sudul orasului, pana la Fortul Kustav, aflat in nord. Alte atractii din Gustavia sunt Fortul Oscar si muzeul de pe strada Victor Schoelcher.

Gustavia este destinatia ideala pentru iubitorii de high-class shopping. In oras se afla foarte multe magazine de lux, cu preturi pe masura. Marfa din aceste magazine provine de la cele mai importante brand-uri europene si de la cei mai renumiti designeri. Pana si magazinele de suveniruri au preturi piperate.

In Gustavia veti gasi multe restaurante de calitate, care servesc preparate culinare americane, italienesti, suedeze, frantuzesti si multe altele. Multe restaurante practica o taxa de 10-15% in plus peste pretul notei de plata, asa ca fiti pregatiti sa scoateti mai multi bani din buzunar.

Gustavia