Informatii utile Saint Barthelemy

Date generale


Capitala: Gustavia
Moneda: Euro (EUR)
Limba oficiala: Franceza
Fus orar: GMT -04:00

Saint Barthelemy este recunoscuta pentru


debarcader
gastronomie
moda
plaja
shopping

Cand este indicat sa mergeti in vacanta in Saint Barthelemy

Cele mai ridicate preturi la cazare se inregistreaza in perioada sezonului turistic de varf, respectiv decembrie-aprilie. In aceasta perioada si temperaturile se situeaza in jurul a 32ºC, in timp ce in perioada sarbatorilor de iarna preturile cresc cu 100%. Cu toate acestea, se recomanda sa faceti rezervarea cu cateva luni in avans, daca intentionati sa va petreceti vacanta de Craciun in insula Barthelemy. In extrasezon, lunile aprilie-noiembrie, puteti face economii semnificative, avand in vedere ca hotelierii reduc preturile cu pana la 50%. Luna august este aglomerata, mai ales cu turisti sositi din Europa. Sezonul ploilor debuteaza la sfarsit de mai si dureaza pana la mijlocul lui noiembrie, in timp ce prezenta uraganelor se face simtita incepand cu luna iunie si sfarsitul lunii noiembrie. Chiar si in timpul anotimpului ploios, temperaturile raman placute, situandu-se in jurul a 30ºC.

Temperaturi medii lunare in Saint Barthelemy

Ce sa luati in bagaj

In primul rand, aveti nevoie de haine comode, deschise la culoare, din materiale naturale si cat mai lejere, avand in vedere temperaturile ridicate. De asemenea, nu uitati solutiile de protectie solara cu factor UV ridicat. Pentru iesirile la restaurant, ar trebui sa va pregatiti tinute mai formale, avand in vedere ca majoritatea restaurantelor se situateaza la categoria lux si impun un cod vestimentar, respectiv rochie pentru doamne si pantaloni lungi si camasa pentru domni. Pentru iesirile la terase sau la restaurantele unde serviti micul dejun, puteti alege tinute casual.

Modalitati de plata in Saint Barthelemy

Moneda nationala in St. Barthelemy este Euro, desi pe arii largi puteti efectua plati in USD. Exista sase banci care au sucursale deschise in insula si bancomatele sunt destul de numeroase. Este bine sa anuntati banca care v-a emis cardul, inainte de a pleca in vacanta, si sa solicitati detalii despre conditiile de utilizare a acestuia in insula. Cecurile de calatorie se pot schimba cu usurinta, in conditiile in care comisionul nu depaseste 4%.

Viza turistica in Saint Barthelemy

Cetatenii romani care doresc sa-si petreaca vacanta in St. Barthelemy nu au nevoie de obtinerea unei vize de intrare. Este suficient pasaportul cu o valabilitate de minimum 6 luni.