Ghid turistic Basseterre

Recomandat pentru: plaja, biserici, snorkeling, safari

Despre Basseterre

Basseterre este capitala insulei Kitts, care face parte din Federatia Saint Kitts si Nevis. Orasul este localizat pe coasta vestica a insulei. Este unul dintre cele mai vechi orase din partea de est din Caraibe.

Puteti ajunge in Basseterre cu avionul, orasul fiind deservit de Aeroportul International Robert L Bradshaw. Londra este destinatia europeana din care puteti lua un zbor direct catre Basseterre. O alta varianta de a ajunge in oras este nava de croaziera. In portul orasului opresc multe astfel de nave.

In interiorul orasului puteti calatori cu taxiul. Acestea au numere de inmatriculare galbene care incep cu litera T sau cu grupul de litere TA. Statia de taxi din oras este localizata in zona Circus. Va trebui sa prestabiliti pretul cursei cu soferul inainte de a porni la drum. O alta varianta de a va deplasa prin oras este bicicleta. Puteti inchiria una de la centrul de inchirieri aflat pe strada Cayon, la pretul de 15 $EC/ zi.

Basseterre este un punct de plecare important catre alte destinatii de pe insula. Autobuzele publice au numere de inmatriculare verzi, care incep cu litera H. Din Basseterre puteti ajunge cu autobuzul in Sandy Point, Capesterre, St Peter, Molyneux si Saddler. Pentru o calatorie care masoara pana in 8 km veti plati 2.50 $EC, pentru una intre 8 si 16 km veti plati 3 $EC, iar pentru una mai mare de 16 km veti achita suma de 3.75 $EC.

Orasul este centrul comercial si industrial al insulei Saint Kitts. De asemenea, este punctul principal de intrare pe insula, atat pe cale aeriana, cat si pe cale maritima.

Basseterre este un oras mic, care are patru artere principale: Bay Road, Liverpool Row, Central Street si Cayon Street. Strada principala se numeste Fort Street, unde veti gasi majoritatea magazinelor importante si banci. Orasul are doua centre: The Circus, o zona populara printre turisti, si Piata Independentei, unde veti gasi catedrala, tribunalul si alte cladiri importante.

In ciuda dimensiunilor sale reduse, Basseterre a fost gazda Festivalului Caraibian de Arte, Carifesta VI si a gazduit cateva meciuri din Cupa Mondiala de Cricket din 2007, care s-au jucat la Complexul Sportiv Warner Park.

In Basseterre veti gasi foarte multe obiective turistice: Piata Independentei, The Circus, Biserica Anglicana St George, Catedrala Imaculatei Conceptii, Muzeul National, Piata Artizanala Amina, Muzeul Fabricii de Zahar, Complexul Sportiv Warner Park, Rondul Regina Victoria, Parcul National Basseterre, Fortul Thomas si Capela si Cimitirul Springfield.

In Basseterre veti gasi multe magazine aflate pe strazile principale. De acolo puteti cumpara suveniruri, bijuterii si obiecte artizanale, dar si obiecte si produse pentru uz personal zilnic. Pe langa alte obiecte traditionale, locuitorii din Basseterre produc si batik, un obiect vestimentar, dar si accesorii si decoratiuni pentru casa. In apropierea portului, magazinele sunt in regim duty-free. Pentru a putea achizitiona produse de la aceste magazine vi se va cere o dovada ca nu sunteti rezident al insulei, precum un act de identitate. Puteti plati cumparaturile si cu dolari americani, deoarece toti comerciantii accepta aceasta varianta.

Orasul are un climat tropical, iar temperaturile anuale sunt in general constante, avand o medie de 27 de grade Celsius.

Basseterre