Cum se ajunge in Saint Kitts si Nevis

Calatoria cu avionul in Insulele St. Kitts si Nevis

Singurul aeroport international din St. Kitss si Nevis este Robert L.Bradshaw International, situat in nord–estul capitalei Brasseterre. Se efectueaza zboruri zilnice cu acesta destinatie din insulele San Juan si Tortola. Din Anglia se poate ajunge cu British Airways via Miami, cu zboruri in fiecare miercuri si sambata. Pentru a parcurge distanta de la Bucuresti in St. Kitts, aveti nevoie de mai bine de doua zile, avand in vedere ca trebuie sa faceti escala la Londra (17 ore) si Miami (18 ore), in conditiile in care zborul efectiv dureaza 16 ore.

Transportul in Insulele St. Kitts si Nevis

Exista un sistem de transport public in comun, destul de complex, dar care nu mizeaza pe punctualitate. Cele mai multe autobuze circula pe rutele din capitala si au ca punct de plecare statia situata in apropierea golfului pentru feribot. De aici pleaca autobuzele care circula pe rutele sud–vest din insula St. Kitts, in timp ce autobuzele care pleaca din statia Baker’s Corner circula pe rutele est-nord. Pretul pentru o calatorie este 1 USD/persoana. De asemenea, exista un serviciu de transport relativ limitat, in statiunile turistice si in apropierea hotelurilor, motiv pentru care e bine sa aveti in vedere si companiile de taxi, daca nu doriti sa va deplasati pe jos. De altfel, suprafetele reduse ale insulelor ar putea sa va detremine sa renuntati la trasportul cu masina dar, in afara zonelor urbane, va fi destul de greu sa ajungeti pe fara un mijloc de transport.

Chiar daca nu circula dupa un orar fix, autobuzele sunt destul de numeroase si nu va trebui sa asteptati timp indelungat in statii, cel putin la orele diminetii. Ca regula generala, e bine de stiut ca acestea sunt destul de rare dupa orele 20.00 si pe durata weekendului.

Calatoria cu masina in Insulele St. Kitts si Nevis

Turistii dornici sa exploreze insulele pe cont propriu, vor descoperi ca drumurile sunt bine intretinute, iar condusul autoturismului se va dovedi o adevarata placere. Puteti inchiria autoturismele de la companiile care functioneaza atat in St. Kitts cat si in Nevis. Pentru a conduce masina in insule, aveti nevoie de obtinerea unui permis de conducere eliberat de politia locala sau de la companiile rent-a–car, in baza celui obtinut in tara si pentru eliberarea caruia trebuie sa achitati 24 USD. Ca regula generala, autoturismul se conduce pe partea stanga a sensului de deplasare, dupa model englezesc. Evitati sa circulati pe timpul noptii, deoarece iliuminatul nocturn este absent, ceea ce face dificil de observat potentialii pietoni sau animalele aflate pe carosabil. Pentru cei interesati, Politia locala pune la dispozitia turistilor un ghid al strazilor ce prevede si conditiile de circulatie in siguranta pe drumurile publice, in conditii in care limitele de viteza in zonele urbane nu depasesc 40km/h si 65 km/h in afara oraselor.

Calatoria cu feribotul in Insulele St. Kitts si Nevis

Feribotul este un mijloc de transport foarte eficient intre St. Kitts si Nevis. Exista curse zilnice intre cele doua insule, iar calatoria dureaza 45 minute. Daca doriti sa vizitati si alte insule invecinate, exista numeroase oferte, fie ca alegeti sa inchiriati o barca pentru mai multa intimitate sau optati pentru tur cu feribotul public pe rutele ce fac legatura intre Basseterre, St. Kitts si Charlestown, in Nevis.