Ghid turistic Insula Sint Maarten

Despre Insula Sint Maarten

V-ati gandit vreodata cum ar fi sa petreceti vacanta pe una dintre cele mai mici insule din lume? Puteti face acest lucru daca veti alege ca destinatie turistica Insula Sint Maarten. Aceasta se afla in nord-estul regiunii Caraibe, la aproximativ trei sute de kilometri de Puerto Rico. Interesant este faptul ca teritoriul, ce masoara in jur de nouazeci de kilometri patrati este impartit intre doua tari. Astfel, Franta detine marea majoritate din Insula Sint Maarten, adica aproximativ cincizeci si trei de kilometri, iar Regatul Olandei restul. Dupa cum v-ati dat seama, pe insula se vorbesc doua limbi: olandeza si franceza. In ultimii ani insa, localnicii au invatat si engleza, pentru a se putea intelege cu turistii. Potrivit ultimului recensamant realizat pe Insula Sint Maarten, aici nu locuiesc mai multe de optzeci de mii de oameni.

Cele mai importante orase de pe Insula Sint Maarten sunt Philipsburg, in partea olandeza, respectiv Marigot, in partea franceza. De precizat este faptul ca olandezii sunt mult mai numerosi pe insula, iar cel mai intins cartier de aici este cel numit Lower Prince Quarter. Mai apoi, trebuie sa stiti ca cel mai inalt varf din Sint Maarten este Pic Paradis. Acesta se ridica pana la circa patru sute douazeci de metri si se afla chiar in mijlocul unui lant deluros din zona franceza. Interesant este faptul ca atat partea franceza, cat si cea olandeza dispun de varfuri inalte. Astfel, intre cele doua s-a format de-a lungul timpului o vale unde s-au construit numeroase case. Un aspect ce nu este benefic pentru localnici este faptul ca pe insula nu exista nici macar un rau. De aceea, de multe ori cei care isi duc traiul pe insula au suferit de sete.

Daca va intrebati ce puteti face exact pe insula Sint Maarten, e bine de stiut ca in partea olandeza este foarte cunoscuta pentru viata de noapte. Astfel, veti putea petrece in cluburi pana dimineata sau veti putea alege una dintre tavernele existente aici. Mai apoi, tot in aceasta parte a insulei veti gasi mai multe plaje intinse, cu nisip fin si apa numai buna pentru a inota. Daca doriti sa cumparati suveniruri pentru cei dragi de acasa, atunci tot de aici trebuie sa faceti cumparaturile. Indreptati-va atentia in special catre bijuterii, pentru ca localnicii sunt foarte priceputi in acest sens. Nici bauturile exotice nu trebuie uitate. Olandezii de pe Insula Sint Maarten va vor prepara cele mai interesante bauturi din cate ati gustat pana acum, fie ca vor fi cu lichior, rom sau alte tipuri de alcool. De cealalta parte, teritoriul francez este renumit pentru plajele de nudisti, pentru magazinele in care va puteti petrece dupa-amiezele daca doriti sa cumparati haine. Nu in ultimul rand, veti putea incerca bucataria indiana, intrucat ea si-a facut loc in restaurantele din partea franceza a insulei Sint Maarten.

Masinile inchiriate sunt principalele mijloace de transport cu ajutorul carora va puteti deplasa pe Insula Sint Maarten. Astfel nu veti depinde de autobuze si de bilete, ci veti putea vizita orice, indiferent de ora.

Insula Sint Maarten