Cum se ajunge in Saint Pierre si Miquelon

Calatoria cu avionul in Saint Pierre si Miquelon

St. Pierre Airport (FDP), un aroport de mici dimensiuni, este principala cale de acces aerian in insula, in timp ce la Miquelon se afla un aeroport regional (MQC) ce este folosit cu precadere de zborurile charter. Compania locala de zbor, Air St. Pierre face legatura intre insule si aeroporturile din St. John, Halifax, Nova Scotia, Newfoundland si Montreal. Nu exisita zboruri directe din Europa cu destinatia St. Pierre si Miquelon decat cu escala in Canada, motiv pentru care trebui sa aveti grija din timp sa obtineti viza de tranzit.

Calatoria cu masina in Saint Pierre si Miquelon

Data fiind suprafata redusa a insulei, nu a fost necesara infiintarea unui sistem public de transport in comun, motiv pentru care majoritatea localnicilor se deplaseaza pe jos sau cu bicicleta. Aceia dintre voi care nu gasesc confortabil mersul pe jos, pot inchiria scutere sau pot apela la serviciile companiilor de taxi. Ca regula generala, autoturismul se conduce pe partea dreapta a sensului de mers si aveti nevoie de permis international.

Calatoria cu feribotul in Saint Pierre si Miquelon

Calatoria intre insulele Ile aux Marins, Langlande si Miquelon se poate face cu ajutorul feribotului, mai ales in perioada sezonului turistic de varf.