Informatii utile Saint Pierre si Miquelon

Date generale


Capitala: Saint-Pierre
Moneda: Euro (EUR)
Limba oficiala: Franceza
Fus orar: GMT -03:00
Religie: Crestini (94.7%), Alte religii (5.3%)

Cand este indicat sa mergeti in vacanta in Saint Pierre si Miquelon

In general, trebuie sa va pregatiti haine pentru schimbari bruste de temperatura, motiv pentru care din bagajul vostru nu trebuie sa lipseasca o jacheta care sa va protejeze de ploaie, un pulover pentru plimbarile in zilele mai racoroase, dar si incaltaminte cat mai confortabila, avand in vedere ca aveti atat de multe locuri de vizitat. Ideal ar fi sa va programati concediul in lunile de vara, desi in timpul iernii, insula este o destinatie de vacanta interesanta. Este bine de stiut ca aici nu veti avea probleme cauzate de temperaturile toride, mai ales insulele sunt traversate de o clima temperata, iar vara media temperaturilor se situeaza in jurul a 17°C. Lunile iunie si iulie sunt recunoscute pentru ceata foarte densa, in timp ce august si septembrie sunt lunile cele mai potrivite pentru petrecerea vacantei.

Temperaturi medii lunare in Saint Pierre si Miquelon

Ce sa luati in bagaj

Tinand cont de faptul ca localnicii adopta tinute casual-sport, cuvantul de ordine este confortul. Deci, puneti in bagaje hainele in care va simtiti cel mai bine. Nu uitati o jacheta impermeabila pentru zilele ploioase, dar si un pulover si pantaloni lungi pentru plimbarile in zilele mai racoroase. Foarte importanta este si incaltamintea sport care se va dovedi utila atat pentru plimbarile in oras dar si in zonele montane.

Modalitati de plata in Saint Pierre si Miquelon

O vacanta in insulele St. Pierre si Miquelon nu ar trebui sa va ridice nicio problema sub aspect financiar, avand in vedere ca moneda nationala euro, ceea ce inseamna ca nu va trebui sa pierdeti timp cautand o rata de schimb avantajoasa. In unele resorturi turistice sunt acceptate si platile in USD. Majoritatea cartilor de credit pot fi folosite fara proboleme in insule asa cum la fel de usor pot fi convertite cecurile de calatorie. Daca ramaneti fara bani lichizi, nu va faceti probleme. Exista o retea extinsa de bancomate in principalele zone turistice.

Viza turistica in Saint Pierre si Miquelon

Cetateni ai Uniunii Europene, turistii romani care doresc sa-si petreaca vacanta in St. Pierre si Miquelon nu au nevoie de viza de intrare pentru un sejur turistic mai scurt de o luna, cu conditia sa prezinte pasaportul cu valabilitate de minim sase luni, necesar pentru escala din Canada.