Ghid turistic Miquelon

Despre Miquelon

Miquelon este capitala celei mai putin populate dintre cele doua municipalitati care alcatuiesc colectivitatea franceza Saint Pierre si Miquelon din America de Nord, Miquelon-Langlade. Aceasta municipalitate este formata din trei insule diferite din punct de vedere geologic, insa unite prin fasii lungi de nisip. Acestea sunt: Le Cap, Insula Miquelon sau Grand Miquelon si Insula Langlade sau Petite Miquelon. Orasul Miquelon se afla chiar pe istmul care leaga insula Le Cap de nord-vestul Insulei Miquelon.

Puteti ajunge in Miquelon cu o ambarcatiune sau cu avionul din Saint Pierre sau Canada, orasul fiind deservit de Aeroportul Miquelon, pe care opereaza compania aeriana Air Saint-Pierre.

Miquelon este destinatia ideala pentru iubitorii de pasari, intrucat acolo pot observa mai multe specii rare. In Miquelon veti gasi si o colonie mare de foci, dar si alte animale salbatice.

Dintre restaurantele si barurile din Miquelon va recomandam Restaurant Brian & Brasserie Michael, unde puteti consuma preparate traditionale, fructe de mare si gustari; Snack Bar a Choix, unde veti gasi fructe de mare, preparate din peste, preparate din pui, mancare traditionala si clatite delicioase; Chez Janot.

In ceea ce priveste locurile de cazare din Miquelot va recomandam Hotel L’Escale, unde o camera dubla costa 42 de Euro/noapte; Maxotel, unde pretul unui apartament incepe de la 60 de Euro/noapte; Chez Marlene, unde pretul unei camere duble incepe de la 45 de Euro/noapte.

Miquelon