Cum se ajunge in Saint Vincent si Grenadine

Calatoria cu avionul in Insulele St Vincent si Grenadine

Cel mai important aeroport din St. Vincent este E.T.Joshua (SVD), situat in apropierea capitalei Kingstown. Un aeroport de mici dimensiuni, ce gazduieste in special curse interne, cu precadere cele sosite din Barbados, St. Kitts sau St. Lucia. Companiile aeriene locale, Mustique Airways si SVG Air efectueaza zboruri intre St. Vincente si insulele Grenadine.

Transportul in Insulele St Vincent si Grenadine

Calatoria cu autobuzul se poate dovedi o experienta interesanta, mai ales ca ofera ocazia turistilor sa interactioneze cu localnicii. Sistemul de transport public este reprezentat de cateva companii private care pun la dispozitia celor interesati microbuze prevazute cu 14 locuri, care pot fi identificate usor dupa multitudinea de culori cu care sunt decorate, iar pe parbriz este inscrisa ruta pe care circula. Statia centrala se afla la Kingstown. De aici pleaca microbuzele cu destinatia Leeward, in regiunea de vest, sau spre Windward, in estul coastei insulei St. Vncent. Tarifele variaza intre 1.50 EC$ si 3.00 EC$/calatorie, in functie de distanta parcursa. Pe langa faptul ca sunt o metoda eficienta si confortabila, calatoria cu miljlocele de transport in comun va ofera ocazia de a socializa cu localnicii, care se vor dovedi intotdeauna gata sa va ofere informatii si detalii despre cele mai interesante rute turistice si nu numai. In insula Bequia puteti folosi microbuzul pentru a va deplasa intre principalele destinatii turistiice, in conditiile in care soferii opresc si intre statii, daca le semnalati din timp intentia voastra de a urca.

Calatoria cu masina in Insulele St Vincent si Grenadine

Daca vreti sa explorati insulele pe cont propriu, puteti apela la companiile care ofera servicii de inchirieri auto. Mai intai, trebuie sa faceti demersurile necesare pentru eliberarea unui permis de conducere local, care va este eliberat in baza permisului de conducere international sau a celui obtinut in tara si care se acorda cu valabilitate temporara. Permisul local se elibereaza fie de catre Politia locala din St.Vicent, fie la punctele de trecere in insulele Granadine, sau chiar de catre companiile care va inchiriaza autoturismul, pentru care trebuie sa achitati un tarif fe EC$50.00. Mai trebuie sa stiti ca autoturismul se conduce pe partea stanga a sensului de deplasare, dupa modelul britanic.

Daca nu aveti carnet de conducere, puteti oricand apela la serviciile companiilor de taxi, care stationeaza, de obicei, in piata mare din capitala sau in apropierea aeroportului. Pentru ca nu sunt prevazute cu aparate de taxat, este bine sa conveniti cu soferul pretul cursei, inainte de a va urca in masina.

Calatoria cu feribotul in Insulele St Vincent si Grenadine

Exista cateva feriboturi care asigura transportul de la St. Vincent si principalele insule Grenadine, respectiv, Bequie, Canouan, Mayreau si Union Island, operate de companiile Admirality Transport si Bequia Express.