Ghid turistic Mustique Island

Despre Mustique Island

Mustique este o mica insula privata, parte a Saint Vincent si Grenadine. Insula este localizata in cadrul Parohiei Grenadine, o zona administrativa a tarii. Mustique are o suprafata de 6 km patrati si o populatie de aproximativ 500 de locuitori.

Insula a fost cumparata in anul 1958 de un baron care a si pus bazele dezvoltarii sale. In anul 1960 Printesa Margareta, sora Reginei Elisabeta a II-a, a primit cadou cu ocazia aniversarii sale 40.000 de metri patrati, pe care a construit proprietatea Les Jolies Eaux. In anul 1979 insula a fost transformata din proprietate de familie intr-o companie privata. Insula Mustique este detinuta de compania cu acelasi nume, care la randul ei este detinuta de rezidentii insulei. Pe insula se gasesc 100 de vile private, mai mult de jumatate fiind date spre inchiriere prin compania Mustique. Compania mai detine si un hotel, Cotton House. In afara acestui hotel mai exista si unul privat, numit Firefly.

Insula are noua plaje cu nisip alb, cateva recifuri de corali, iar fauna include specii de animale precum testoase, starci si multe altele. Cand Colin Tennant a cumparat insula, visul sau a fost sa creeze un sanctuar, unde cei instariti sa se poata bucura de momente de liniste intr-un cadru elegant dinafara stresului cotidian. Visul sau a devenit realitate si a ramas asa pana astazi, deoarece toti cei care vin in vacanta in Mustique sunt in cautarea deconectarii si a pacii, pe care le gasesc in cele mai bune conditii.

Insula Mustique a atras multe personalitati de-a lungul timpului, precum Amy Winehouse, Jeremy Clarkson, Regina Elisabeta a II-a si Printul Philip. Ducele si Ducesa de Cambridge au mers in vacanta in Mustique chiar la inceputul anului 2013.

Mustique Island