Despre Samoa Americana

Teritoriul cunoscut sub denumirea de Samoa Americana este format dintr-un grup de insule situate in regiunea central-vestica a Oceanului Pacific. Principala zona urbana ai tarii este capitala Pago Pago, in timp ce orasul Fagatogo gazduieste sediul guvernului. Samoa Americana este un teritoriu format din mai multe insule situate in vecinatatea statului Samoa. Cea mai mare si mai dens populata este insula Tutuila, la care se adauga Atolul Rose si Swains Island.

Cu o suprafata de 197 km² si o populatie de 55.000 de locuitori, insulele reprezina o destinatie de vacanta deosebita, beneficiind de un relief spectaculos, de la zone stancoase inalte, la paduri tropicale, plaje acoperite cu nisip fin si locuri neatinse de lumea moderna ce asteapta inca sa fie descoperite. Fie ca sunteti amatori de scuba diving si snorkeling sau pur si simplu doriti sa va relaxati inotand, apele oceanului ce incojoara insulele sunt un adevarat paradis, in timp ce in Parcul National Samoa puteti experimenta rute montane dintre cele mai spectaculoase. Parcul este destinatia ideala a iubitorilor de munte, in timp ce Fagatele Bay National Marine Sanctuary este una dintre cele 13 mari rezervatii naturale ale Americii, unde gasiti spatiul ideal pentru excursii montane, plimbari in padurile tropicale sau snorkeling. Nu ratati o excursie in insula Ofu, renumita pentru plajele sale spectaculoase, marginile de lanturi muntoase

Daca vreti sa interactionati cu localnicii, nu ezitati sa vizitati zonele rurale, unde populatia a ales sa traiasca in modul cel mai traditional cu putinta. O societate profund religioasa, localnicii respecta traditii vechi de secole, iar turistii sunt sfatuiti sa le respecte orele de rugaciune si zilele de sarbatoare.