Informatii utile Samoa Americana

Date generale


Capitala: Pago Pago
Moneda: Dolar american (USD)
Limba oficiala: Engleza, Samoana
Fus orar: GMT -11:00
Religie: Crestini (98.3%), Alte religii (1.7%)

Cand este indicat sa mergeti in vacanta in Samoa Americana

Insulele sunt traversate de o clima tropicala, cu temperaturi placute pe toata durata anului, ceea ce le face o destinatie de vacanta potrivita indiferent cand alegeti sa va programati concediul. Temperaturile medii ating 28ºC si cea mai calduroasa luna a anului este ianuarie, in timp ce august este cea mai rece.

Temperaturi medii lunare in Samoa Americana

Ce sa luati in bagaj

In general, optati pe tinute dintre cele mai decente si nu prea transparente, daca nu vreti sa atrageti atentie nedorita asupra voastra. Localnicii sunt foarte traditonalisti si nu tolereaza nudismul sau transparenta, chiar si pe plaja sau in apropierea acestora. Incercati sa puneti in rucsac doar haine comode, din materiale naturale. In afara articolelor de igiena personala, nu uitati solutiile de protectie solara si cele contra tantarilor. Daca aveti in plan expeditii in zonele montane, luati-va cu voi o jacheta mai groasa si incaltaminte corespunzatore. Cereti intotdeauna permisiunea inainte de a fotografia persoane sau spatii private. Duminica este zi de odihna, cand majoritatea localnicilor se alatura familiei si multe dintre maganzine sunt inchise.

Transportul in Samoa Americana

Calatoria cu autobuzul este una dintre cele mai placute modalitati de explorare a insulei. Denimite de localnici „aiga”, autobuzele sunt numeroase si pentru ca nu sunt prevazute cu statii fixe, soferii opresc sa ia pasageri ori de cate ori este necesar. Toate autobuzele au incrisa destinatia pe parbriz, iar autogara se gaseste in Fagatogo.

In Samoa Americana autoturismul se conduce pe partea dreapta a sensului de mers si aveti nevoie de obtinerea unui permis temporar care se elibereaza in baza celui obtinut in tara. Daca intentionati sa folositi autoturismul doar ocazional, puteti apela la companiile de taxi care sunt foarte numeroase.

Viza turistica in Samoa Americana

Turistii care doresc sa-si petreaca concediul in aceasta tara nu au nevoie de obtinerea vizei in prealabil. Tot ce trebuie sa faceti este sa prezentati pasaportul, biletul de intoarcere si rezervarea de la hotel. Bineinteles ca trebuie sa faceti din timp demersurile necesare pentru a obtine vizele solicitate de tarile de tranzit.