Informatii utile Samoa

Date generale


Capitala: Apia
Moneda: Tala (WST)
Limba oficiala: Engleza, Samoana
Fus orar: GMT 13:00
Religie: Crestini (96.8%), Alte religii (3.2%)

Samoa este recunoscuta pentru


relaxare
plaja
snorkeling
recif
cultura
debarcader
natura

Cand este indicat sa mergeti in vacanta in Samoa

Tara este traversata de doua anotimpuri distincte, respectiv cel ploios, care debuteaza in noiembrie si dureaza pana in martie si unul calduros, specific perioadei aprilie-octombrie. In general, temperaturile medii se situeaza in jurul a de 25ºC, dar in mod frecvent ating 30ºC.

Temperaturi medii lunare in Samoa

Ce sa luati in bagaj

Hainele cat mai subtiri si confortabile sunt ideale pentru plimbarile din cursul zilei, in timp ce pentru serile mai racoroase se impun unele bluze cu maneca lunga. In general este bine sa nu adoptati tinute prea transparente, mai ales ca localnicii sunt destul de conservatori in zonle rurale. Chiar si pentru plimbarile pe plaja sunt recomandati pantalonii scurti, tricouri sau un sarong pentru doamne. Daca aveti in plan vizite in lacasurile de cult, doamnele ar trebui sa opteze pentru fusta sau rochie, iar barbatii camasa si pantalon lung. Duminica este zi de rugaciune si este bine sa incercati sa nu respectati ritualurile localnicilor si sa nu ii deranjati.

Viza turistica in Samoa

Turistii romani nu au nevoie de viza pentru a-si petrece concediul in Samao, daca sejurul nu depaseste 60 de zile. La sosirea pe aeroport trebuie sa prezentati pasaportul valid pe minimum 6 luni si biletul de intoarecere, dar si rezervarea de la hotel.