Ghid turistic Insula Savaii

Despre Insula Savaii

Cautati o destinatie turistica pentru vacanta? Atunci Savaii este alegerea potrivita, daca sunteti pasionati de plaja si apa. Este vorba de un asezamant din Samoa, iar multi dintre cei ce au fost aici considera ca de fapt Savaii este simbolul principal al Samoa. Cert este faptul ca acest oras nu este foarte dezvoltat, insa veti avea parte de zile de neuitat, cu siguranta!

In Savaii aveti la dispozitie locuri de cazare, in special in hoteluri. Preturile sunt modice, iar hotelurile au si restaurante, in caz ca doriti sa luati masa. Preparatele din meniu sunt foarte gustoase si sunt realizate dupa retete traditionale din zona, din produse proaspete, cultivate de localnici.

Interesant despre Savaii este ca odinioara, populatia era foarte numeroasa, dar acest lucru s-a schimbat atunci cand in anul 1905 a avut loc o eruptie a vulcanului Matavanu. Dupa acel eveniment nefericit, foarte multi au plecat catre Upolu si nu s-au mai intors.

Astazi, va sugeram sa vizitati laguna din Savai, pentru ca dispune de o plaja foarte frumoasa, cu nisipuri curate si fine. Mai mult, aici va puteti racori la o baie, atunci cand simtiti ca va este prea cald. Printre activitatile de care va mai puteti bucura se numara si snorkelingul, care va va ajuta sa descoperiti minunile din adancuri.

In ceea ce priveste transportul in Savai, cel mai bine ar fi sa mergeti pe jos, sa inchiriati o masina sau chiar sa inchiriati o bicicleta. Astfel nu veti depinde de mijloace de transport in comun si veti putea explora cat mai mult din Savai.

Despre oamenii din Savaii trebuie sa stiti ca sunt foarte comunicativi si deschisi, oricand dispusi sa va faca un tur al acestui asezamant minunat. De la ei puteti afla povesti foarte frumoase despre istoria Savai, povesti care nu sunt scrise nicaieri.

Insula Savaii