Ghid turistic Insula Upolu

Despre Insula Upolu

Insula Upolu din Samoa este un teritoriu care se afla din punct de vedere geografic in Oceanul Pacific si care se intinde pe aproximativ 75 de kilometri lungime, respectiv 1125 de kilometri patrati. Este vorba de a doua insula ca marime din toate insulele din Samoa, ceea ce inseamna ca nu veti avea timp deloc sa va plictisiti aici.

Un aspect interesant legat de Insula Upolu este faptul ca in centrul ei se afla capitala Apia, ce dispune de Aeroportul International Faleolo. De asemenea, e bine de stiut faptul ca potrivit istoricilor, in Upolu nu ar fi existat niciodata eruptii vulcanice, cu toate ca exista lava care curge de mii de ani fara oprire.

Va recomandam sa va luati costumul de baie atunci cand alegeti Insula Upolu ca destinatie turistica, pentru ca veti avea ocazia sa va bucurati de soare pe Plaja Aganoa. Aceasta are nisip negru si nu este foarte lata. Apele sunt in schimb curate si clare, perfecte pentru o baie atunci cand simtiti ca va este cald. O alta plaja pe care trebuie sa ajungeti in Upolu este Plaja Lalomanu, de asemenea foarte frumoasa. Un alt loc pe care va sfatuim sa-l vizitati pe Insula Upolu este Templul Bahai. Acesta este un loc destinat meditatiei si rugaciunii, pe care se pare ca l-au vazut zeci de mii de oameni din 1984 si pana in prezent. Gradinile templului se intind pe o suprafata considerabila, iar in ele veti putea gasi peste saizeci de specii de flori, plante si copaci, toate foarte frumoase.

Daca va plac aventurile, atunci va invitam sa descoperiti si Pestera Pe’ape’a. Ea se afla in incinta Parcului National O le Pupu Pu’e si este recomandat sa patrundeti in interior numai cu ajutorul unui ghid specializat.

De precizat este faptul ca acestea nu sunt toate lucrurile pe care ati putea sa le aflati despre Insula Upolu. Mai exista cateva obiective turistice foarte frumoase care merita vizitate, iar dintre ele amintim Piscina Piula sau Cascada Togitogiga.

Insula Upolu