Transport Samoa

Puteti inchiria un autoturism pentru a explora insula, cu conditia sa obtineti un permis de conducere temporar eliberat de autoritatile locale in baza celui obtinut in tara, pentru care trebuie sa achitati un tarif e 12 ST$. Companiile care ofera servicii rent a car va pot sprijini in demersurile voastre pentru obtinrea unui astfel de permis. Ca regula generala, in Samoa autoturismul se conduce pe partea stanga sensului se mers si incercati sa nu depasiti viteza maxim admisa stabilita la 40 km/h in localitati si 55 km/h in afara zonelor urbane. Daca optati pentru varianta de calatorie cu taxiul, trebuie sa stiti ca acestea nu sunt prevazute cu aparate de taxat si e bine sa conveniti pretul cursei cu soferul, inainte de a porni la drum.

Autobuzele pot fi identificate cu usurinta dupa varietatea de culori. In general, acestea sunte destul de vechi si arata, mai degraba, cu un vagon pe roti, prevazut cu banci din lemn. De cele mai multe ori sunt supra aglomerate. Pe traseu nu exista statii fixe, asa incat daca vreti sa urcati sau sa coborati trebuie sa-i semnalati seferului intentia voastra. Plata calatoriei se achita soferului, la coborare.

Samoa Shipping asigura trasportul turistilor de la Upolu la Savaii. Feribotul pleaca din Mulifanua Warf, situat in apropiere de aeroport. O calatorie pana la Apia dureaza 45 de minute, in timp ce pana la Savaii aveti nevoie de aproximativ o ora. Biletele se cumpara inainte de imbarcare. Exista si companii private care efectueaza astfel de curse. Pentru a ajunge in Manono Island, compania Manono-uta pune la dispozitia calatorilor ambarcatiuni care va pot trasporta in insulele aflate la vest de Upolu.