Informatii utile San Marino

Date generale


Capitala: San Marino
Moneda: Euro (EUR)
Limba oficiala: Italiana
Fus orar: GMT 01:00
Religie: Crestini (91.6%), Alte religii (8.4%)

San Marino este recunoscuta pentru


arhitectura
divertisment
situri religioase
atractii inedite
cladiri istorice
cultura
expozitii

Cand este indicat sa vizitati San Marino

Clima este in mod normal temperata, tipic mediteraneana. Vantul bate de la nord-nord-est in timpul lunilor de iarna si de la sud-sud-vest in timpul verii. Ninsorile sunt moderate, in timpul iernii, iar ploile sunt rare si scurte in timpul verii. Atmosfera este curata, tipic de munte.

Probabil cel mai bun timp pentru a vizita San Marino este din aprilie pana in iunie sau de la mijlocul lunii septembrie pana la sfarsitul lunii octombrie. In timpul acestor luni, temperatura este cea mai placuta. Iulie, august si prima jumatate a lunii septembrie pot fi luni fierbinti. Serile de vara sunt, de obicei, reci.

Temperaturi medii lunare in San Marino

Daca nu sunteti un fan al curselor auto, verificati datele Grand Prix (de obicei in aprilie, deoarece in aceasta perioada San Marino poate fi haotic.

Daca vizitati in timpul iernii, San Marino are o priveliste uimitoare; acoperit cu zapada este o locatie populara pentru pauze romantice si nunti. Iernile pot fi reci, cu posibilitatea de a ninge, dar temperaturile sunt, de obicei, de la 5 °C la 15 °C.

Ce sa luati in bagaj

Desi mic, statul San Marino este pitoresc, si exista o multime de oportunitati pentru a face fotografii, indiferent daca ramaneti in zonele urbane sau faceti drumetii prin salbaticie – asadar nu uitati aparatul de fotografiat. Daca aveti de gand sa va plimbati cu bicicleta, adaugati in bagaj o pereche de pantofi confortabili si asigurati-va sa purtati o jacheta usoara, deoarece serile pot fi reci uneori. Aveti nevoie de medicamente si articole de toaleta.

Transportul in San Marino

Dimensiunea statului San Marino fiind mica, cel mai bun mod de vizita tara este cu masina. Puteti, desigur, veni cu propriul automobil, dar chiar daca nu, veti gasi agentii de inchiriere Alternativ, San Marino dispune de o retea de autobuze si autocare eficiente, care leaga intreaga tara. Reteaua de transport este completata de taxiuri, si de un tren funicular intre Borgo Maggiore si capitala.

Shopping in San Marino

Din San Marino puteti achizitiona diferite suveniruri, obiecte de artizanat, ceramica, mobilier si bijuterii. Magazinele din capitala, precum si cele din celelalte orase ale tarii, ofera o multime de oportunitati pentru cumparaturi. Printre achizitiile mai degraba neconventionale, se numara vinurile autohtone San Marino si lichiorurile; iubitorii de filatelie si numismatica pot cumpara monede si timbre.

Cele mai multe magazine din San Marino sunt deschise intre 8.30 - 19.30 (cu pauza de la 13 la - 15.30), de luni pana sambata.