Cum se ajunge in Sao Tome si Principe

Calatoria cu avionul in Sao Tomé si Principe

Insulele dispun de o companie nationala aeriana care zboara sub sigla Air Sao Tomé e Principe si care functioneaza ca o filiala a companiei portugheze Tap Air. Compania efectueaza zboruri zilnice pe ruta Lisabona – Sao Tomé. O ruta alternativa pentru turistii sositi din Europa este prin Gabon (Libreville). De asemenea, Angola Airlines zboara cu destinatia Sao Tome din Lunada.

Sao Tomé International (TMS), este principalul aeroport situat pe insula Sao Tome, situat la 5 km de capitala insulei. Taxa de aeroport pentru zborurile internationale este de 18 euro/persoana. Pentru a ajunge intr-un timp relativ scurt pana la Sao Tome, este bine sa cautati din timp un zbor direct pana la Lisabona si de acolo sa schimbati spre Sao Tome, sau puteti alege ruta Bucuresti – Paris –Luanda- Sao Tome, o calatorie pentru care trebuie sa va inarmati cu multa rabdare, avand in vedere ca zborul dureaza aproximativ 15 ore, iar escalale insumeaza nu mai putin de 24 de ore.

Calatoria cu feribotul in Sao Tomé si Principe

Principalul port al insulei se gaseste la Sao Tomé, dar pentru ca apele nu sunt foarte adanci, putine ambarcatiuni internationale opresc aici. La nivel local exista cateva ambarcatiuni de mici dimensiuni care fac legatura cu porturi din Libreville si Douala. De asemenea, sunt si cateva feriboturi care navigheaza intre Sao Tomé si Principe. Situata pe coasta vestica a Africii Centrale, insula beneficiaza de plaje superbe precum Cabras, Santana, San Miguel, iar calatoria cu barca intre aceste mici insulite este cu adevarat fascinanta. Puteti inchiria de la barci cu motor la canoe sau barci de pescuit.

Calatoria cu autocarul in Sao Tomé si Principe

Desi exista un sistem public de transport cu autobuzul, principala modalitate de a traversa insula este cu microbuzul sau cu taxiul.

Calatoria cu masina in Sao Tomé si Principe

Aici autoturismul se conduce pe partea dreapta a sensului de deplasare si aveti nevoie de permis international. Insulele dispun de cateva artere asfaltate, dar pe drumurile secundare sunt necesare autoturismele de teren. Evitati sa circulati pe timpul noptii, deoarece iluminatul public nu exista in afara capitalei. Oricum, daca doriti sa explorati insula pe cont propriu, asigurati-va ca dispuneti de combustibil suficient si alimentati ori de cate ori aveti ocazia.