Informatii utile Sao Tome si Principe

Date generale


Capitala: S
Moneda: Dobra (STD)
Limba oficiala: Portugheza
Fus orar: GMT 00:00
Religie: Crestini (82.2%), Alte religii (17.8%)

Sao Tome si Principe este recunoscuta pentru


catedrala
muzee
natura
plaja

Cand este indicat sa veniti in vacanta in Sao Tomé si Principe

Insulele sunt traversate anual de doua anotimpuri distincte. Vara,care debuteaza in iunie si dureaza pana in septembrie si sezonul ploios, care dureaza din octombrie pana in mai. Din iunie pana in septembrie temperaturile sunt perfecte pentru vacanta, situandu-se in jurul a 28ºC. Tara beneficiaza de o clima ecuatoriala, cu precipitatii importante, dar si temperaturi ridicate. Ca regula generala, zonele montane din sud beneficiaza de precipitatii consistente, comparativ cu regiunile nordice. Lunile cu cele mai putine ploi sunt din iunie pana in septembrie, in timp ce martie este cea mai ploioasa luna din an, desi temperaturile urca pana la 30ºC.

Temperaturi medii lunare in Sao Tome si Principe

Ce luati in bagaj

Avand in vedere clima tropicala caracteristica insulelor, este bine sa va puneti in bagaje haine cofortabile, subtiri, deschise la culoare, din materiale naturale. Bineinteles, nu uitati o jacheta impermeabila si incaltaminte cat mai usoara, care sa va permita sa parcurgeti distante lungi, mai ales daca aveti in plan excursii in Parcul National Obo. Indiferent ca aveti in plan sa stati la plaja in zona de coasta sau sa faceti excursii montane, din rucsacul vostru nu trebuie pe langa articolele de igiena personala, o trusa de prim ajutor, crema de protectie solara, solutii contra insectelor, un binoclu, o lanterna, o harta cat mai detaliata a tarii si camera foto.

Viza turistica pentru Sao Tomé si Principe

Pentru a va petrece vacanta in Sao Tome si Principe aveti nevoie de viza care se poate obitine la sosirea pe aeroport daca sejurul dvs. in acesta tara nu depaseste 3 luni.