Informatii utile Aberdeen

Date generale


Fus orar: GMT 00:00

Aberdeen este recunoscuta pentru


cultura
plimbari in aer liber
arhitectura
muzee
puncte de interes
situri religioase

Cand este indicat sa vizitati orasul Aberdeen

Aberdeen are un climat oceanic. Clima orasului este mult mai usoara decat ne-am astepta avand in vedere localizarea sa in nord. Doua statii meteorologice colecteaza datele climatice pentru zona Aberdeen, aeroportul Dyce, si Craibstone.

In timpul iernii, in special in decembrie, ziua este foarte scurta, in medie 6 ore si 40 minute intre rasarit si apus. Lungimea unei zile creste destul de repede, cu cat iarna progreseaza, la 8 ore si 20 minute pana la sfarsitul lunii ianuarie.

Vara, zilele au 18, avand 17 ore si 57 minute intre rasarit si apusul soarelui. Temperaturile acestui moment al anului se incadreaza in jurul valorii de 17.0°.

Cea mai scazuta temperatura in Aberdeen a fost de -16.8 ° C (1,8 ° F) in cursul lunii decembrie 2011. In timp ce in iarna urmatoare, statia Dyce a stabilit un nou record in 28 februarie, 17.2 ° C (63.0 ° F)., si o noua inregistrare in martie, o temperatura inalta de 21,6 ° C (70.9 ° F) la 25 martie 2012.

Temperaturi medii lunare in Aberdeen, Scotia

Deoarece organizatia „National Trust for Scotland" tinde sa-si inchida proprietatile iarna, multe castele din nord-estul Scotiei nu se preteaza la excursii in extrasezon, desi le puteti admira exteriorul si imprejurimile in orice moment al anului. Resedinta Duff House si unele distilerii sunt deschise intr-o mare parte a anului, dar rastimpul dintre lunile mai-augusl sunt probabil momentele cele mai bune pentru vizitat.

Ce sa luati in bagaj

Din bagajul dvs. nu trebuie sa lipseasca hainele adecvate perioadei din an in care veti vizita Aberdeen. O haina de ploaie sau un sacou impermeabil va va fi intotdeauna util, cum de asemenea, nici umbrele nu trebuie sa lipseasca din bagaj. Nu uitati sa luati cu dvs. camera foto, necesara pentru a imortaliza obiectivele turistice deosebite.