Informatii utile Edinburgh

Date generale


Fus orar: GMT 00:00

Edinburgh este recunoscuta pentru


muzee
istorie
puncte de interes
cultura
arhitectura
atractii inedite

Cand este indicat sa vizitati orasul Edinburgh

Clima in Edinburgh mai placuta din mai pana in septembrie, insa in orice luna veti merge este posibil sa fie soare, ploaie sau chiar si zapada. In timpul verii, zilele sunt lungi, insa iarna acestea scad.

Edinburgh este un loc minunat pentru a-l vizita, in orice moment al anului. Exista o singura precizare: orasul devine imposibil de aglomerat in perioada festivalului principal din august, la inceputul lunii septembrie, asa ca va recomandam sa va faceti rezervari in cazul in care doriti sa vizitati orasul atunci.

Ca si o mare parte din restul Scotiei, Edinburgh are un climat maritim. Iernile sunt in general usoare, rareori temperaturile din timpul zilei se incadreaza sub punctul de inghet. Temperaturile de vara sunt in mod normal, moderate, cu maxime zilnice rar mai mari de 22 ° C. Cea mai mare temperatura inregistrata vreodata in oras a fost de 31,4 ° C (88.5 ° F), pe 4 august 1975. Cea mai scazuta temperatura inregistrata in ultimii ani a fost de -14.6 ° C (5.7 ° F) in cursul lunii decembrie 2010.

Temperaturi medii lunare in Edinburgh, Scotia

Proximitatea orasului atenueaza orice variatii mari de temperatura. Avand in vedere pozitia Edinburgh-ului intre coasta si dealuri, acesta este recunoscut ca un Windy City, cu directia predominanta a vantului din sud-vest, asociat cu aer cald, datorita Atlanticului de Nord. Precipitatiile sunt distribuite destul de uniform de-a lungul anului.

Nu exista un moment mai bun sau mai rau sa vizitati Edinburgh, totul depinde de ceea ce vreti sa vizitati aici.

Vremea scotiana este legendara fiind foarte schimbatoare. Iernile pot fi destul de racoroase si verile sunt in general placute, dar ploaia este o amenintare constanta pe tot parcursul anului. Nu exista nici o garantie de vreme buna, in orice moment poate ploua, insa intre lunile mai si octombrie, puteti avea garantia ca vremea este mai calda decat iarna.

Ce sa luati in bagaj

Din bagajul dvs. nu trebuie sa lipseasca hainele adecavate perioadei din an in care veti vizita Edinburgh. O haina de ploaie sau un sacou impermeabil va va fi intotdeauna util, cum de asemenea, nici umbrele nu trebuie sa lipseasca din bagaj. Nu uitati sa luati cu dvs. camera foto, necesara pentru a imortaliza obiectivele turistice deosebite.