Transport Edinburgh

Autobuzele in Edinburgh

Lothian Buses este principala companie de autobuze din Edinburgh. Biletele pot fi cumparate in autobuz. Abonamentul Bargain Day Ticket (2,30 £), care ofera un numar nelimitat de calatorii intr-o singura zi cu autobuzele orasului, poate fi cumparat in avans sau de la soferul oricarui autobuz Lothian (cand il cumparati din autobuz, trebuie sa aveti suma exacta). Abonamentul Rider Card (pentru care aveti nevoie de o fotografie) este valid pe toate autobuzele timp de 7 zile (de duminica pana sambata seara) si costa 12 £. Un Rider pentru 4 saptamani costa 36 £.

Inchirierea unei masini in Edinburgh

Sofatul in Edinburgh are ciudateniile si capcanele sale, dar soferii competenti n-ar trebui sa fie intimidati. In centrul orasului parcarile cu automate sunt rare si scumpe, iar supraveghetorii traficului locali sunt alerti si iritabili. Tineti seama de faptul ca masinile parcate ilegal sunt de obicei ridicate si recuperarea lor va fi scumpa. Dupa ora 18:00, situatia parcarilor se imbunatateste considerabil si puteti reusi sa gasiti locuri destul de aproape de hotel, chiar si in centru. Daca parcati pe o linie galbena ori in locul de parcare al unui rezident, trebuie sa va miscati masina pana la ora 8:00 a doua zi, cand incepe intervalul orar de varf. Parcarile sunt indicate clar. Parcarea peste noapte este scumpa si nu este permisa in toate locurile.

Principalele companii de inchirieri de automobile au oficii la aeroport. Tarifele incep de la 48 £/zi. Daca optati sa va afundati in traficul din Edinburgh, aveti grija la primele doua sensuri giratorii pe drumul spre oras de la aeroport - sunt dificile chiar si pentru soferii experimentati. Aeroportul se afla la 11 km vest de Princes Street si este semnalizat de pe A8. Ruta uzuala spre centru este prin suburbia Corstorpbine.

Taxiurile in Edinburgh

Statii de taxiuri se afla in toata zona centrului. Urmatoarele sunt cele mai convenabile: capatul vestic al lui Princes Street, la sud de St. David Street si la nord de St. Andrew Street (ambele imediat langa St. Andrew Square), Princes Mall, Waterloo Place si Lauriston Place.

Alta posibilitate este sa opriti orice taxi care afiseaza indicatorul iluminat for hire.