Informatii utile Glasgow

Date generale


Fus orar: GMT 00:00

Glasgow este recunoscuta pentru


cultura
situri religioase
puncte de interes
arhitectura
muzee
atractii inedite

Cand este indicat sa vizitati orasul Glasgow

In ciuda latitudii nordice, fiind situate pe aproape aceeasi linie ca si Moscova si Copenhaga, clima Glasgow este clasificat ca oceanica. Datorita pozitiei sale vestice si apropierea de Oceanul Atlantic, Glasgow este una din zonele mai blande din Scotia.

Iernile sunt reci cu medie in ianuarie de 4,0 ° C (39.2 ° F), desi, uneori, minimele scad sub punctul de inghet. Incepand cu anul 2000 Glasgow a experimentat cateva ierni foarte reci si dure cu multa zapada, temperaturile scazand cu mult sub punctul de inghet. Au fost cazuri in care au fost inregistrate temperaturi de aproximativ -12 ° C (10 ° F).

Temperaturi medii lunare in Glasgow, Scotia

Lunile de primavara (martie-mai) sunt de obicei usoare si de multe ori destul de placute. Plantele din Glasgow incep sa infloreasca in acest moment al anului si parcurile si gradinile sunt pline de culori de primavara.

In timpul lunilor de vara (iunie-august) vremea poate varia considerabil de la o zi la alta, de la relativ rece si umeda la foarte calda. Perioade lungi si uscate de vreme calda, sunt foarte rare.

In general, modelul de vreme este destul de nelinistit si neregulat in timpul acestor luni, cu valuri de caldura ocazionale.

Glasgow este cel mai bine vazut in timpul verii cand toate locurile populare sunt deschise. Vremea buna nu poate fi garantata, insa merita sa vizitati Glasgow indiferent de conditiile climaterice.

Ce sa luati in bagaj

Din bagajul dvs. nu trebuie sa lipseasca hainele adecvate perioadei din an in care veti vizita Glasgow. O haina de ploaie sau un sacou impermeabil va va fi intotdeauna util, cum de asemenea, nici umbrele nu trebuie sa lipseasca din bagaj. Iernile pot fi destul de reci, asigurati-va sa puneti in bagaj pulovere si articole de imbracaminte exterioara care sa va asigure un confort termic (daca vizitati Glasgow din octombrie pana in martie).

Nu uitati sa luati cu dvs. camera foto, necesara pentru a imortaliza obiectivele turistice deosebite.