Cum se ajunge in Serbia

Daca plecati din Bucuresti, drumul spre Serbia nu este atat de lung si de anevoios pe cat s-ar crede.

Calatoria cu avionul in Serbia

Persoanele care nu au mult timp la dispozitie, pot opta pentru a ajunge in aceasta tara la calatoria cu avionul. Sunt o multime de companii aeriene care asigura un zbor linistit, sigur si confortabil. Aceste companii sunt Tarom, Wizz Air sau Blue Air, pretul unui bilet Bucuresti-Belgrad (capitala Serbiei), variind intre 150 si 300 de euro, pretul depinzand de perioada in care se achizitioneaza biletul.

Calatoria cu automobilul in Serbia

Indiferent ca alegeti sa mergeti in excursie cu propriul automobil sau optati pentru excursiile organizate cu autocarul, traseul cel mai simplu de ajuns in Serbia este acelasi. Din Bucuresti, pe ruta Pitesti-Turnul Severin, mergeti pana la Portile De Fier, treceti granita, strabateti orasul Negotin pana iesiti la autostrada si va ghidati dupa indicatoare, pana ajungeti la destinatia propusa, adica Belgrad. Drumul pana in Belgrad este bun, insa va sfatuim sa nu mergeti cu viteza mai mare decat maximul care este admis in Serbia, deoarece amenda pentru depasirea vitezei in Serbia, este relativ mare fata de Romania. De altfel, nici politistii sarbi nu sunt foarte ingaduitori. Un sfat este ca atunci cand intrati pe teritoriul Serbiei, sa nu uitati sa va achitati taxa de drum, amenda in caz ca nu o prezentati politistilor sarbi, fiind usturatoare. De asemenea, ce trebuie sa mai stiti in cazul in care calatoriti pentru prima oara cu automobilul propriu in Serbia, este faptul ca aici se platesc taxe pentru majoritatea sectiunilor de autostrada si ca anvelopele cu ghimpi sunt strict interzise.

Timpul de parcurs pana ajungeti in Serbia, este de aproximativ 8 ore jumatate, fara oprire, pe o distanta de aproximativ 620 de kilometri.

Calatoria cu trenul in Serbia

Daca vreti sa mergeti in siguranta si fara viteza prea mare, puteti opta pentru calatoria cu trenul. In fiecare zi pleaca un tren spre Serbia de la Gara De Nord din Bucuresti. Calatoria dureaza mai mult decat cu masina, aproximativ 12-13 ore, din cauza faptului ca trenul traverseaza jumatate din tara noastra, pana sa ajunga la vama sarbeasca. Un lucru mai neplacut la alegerea calatoriei cu transportul feroviar, ar fi faptul ca veti pierde o gramada de timp la vama sarba, calatoria cu trenul prelungindu-se automat.

Pretul unui bilet Bucuresti-Belgrad este aproximativ 35 de euro, dar daca achizitionati un bilet dus- intors, va va costa doar 50 de euro.