Cum se ajunge in Seychelles

Calatoria cu avionul in Seychelles

Principalul aeroport al arhipelagului este Seychelles International (SEZ) situat pe insula Mahé, la 11 km departare de capitala Victoria. Accesul de la aeroport in capitala se poate face cu ajutorul autobuzelor si a taxiurilor, care au statie chiar la iesirea din aeroport, asta daca nu aveti asigurat trasportul de agentia de turism sau de hotelul unde ati facut rezervarea. Aeroportul dispune de un terminal pentru zboruri internationale si unul pentru zboruri interne. Cel din urma este cel destinat turistilor care doresc ca ajunga resorturile turistice din insule. In acest sens, exista zboruri programate spre principalele resorturi turistice la fiecare jumatate de ora, efectuate in principal de compania nationala Air Seychelles. Aceasta are si zboruri pe rute internationale si face lagatura intre Mahé si Abbu-Dabi, Hong-Kong, Johannesburg si Mauritius, in timp ce Condor are zboruri programate, din Frankfurt, iar Kenya Airlines, din Nairobi.

Din Bucuresti la Mahé, cel mai rapid ajungeti ruta Bucuresti – Doha – Mahé, o calatorie pentru care trebuie sa va rezervati aproximativ 11 ore.

Calatoria cu autocarul in Seychelles

La nivel local, transportul public este asigurat de compania STPC care acopera 41 de rute importante intre Mahé si Praslin. Autobuzele sunt deosebit de confortabile si circula la intervale de 15 minute.

Calatoria cu masina in Seychelles

Pentru a explora insula pe cont propriu aveti nevoie de permis international. Autoturismul se conduce pe partea stanga a sensului de deplasare si infrastructura drumurilor este moderna si bine intretinuta. Purtarea centurii de siguranta este absolut obligatorie, iar respectarea regulilor de circulatie este supravegheata indeaproape de politia rutiera. Preturile relativ reduse comparativ cu tarile invecinate, ii determina pe turisti sa inchirieze autoturisme pentru a vizita insula. In general, se percep intre intre 35 si 45 euro/zi. La nivel national, exista parcari special amenajate in statiunile turistice unde intrarea este gratuita. Taxiurile sunt destul de numeroase si pot fi folosite si pentru calatorii scurte, in capitala dar si pe distante mai lungi, iar pretul este de aproximativ 1,5 euro/km.

Calatoria cu feribotul in Seychelles

Transportul cu feribotul este una dintre cele spectaculoase modalitati de calatorie intre insulele Mahé si Praslin, cu plecari de patru ori pe zi. O calatorie ce dureaza aproximativ o ora si puteti face rezervarea la una dintre cele 3 categorii. In timp ce feribotul companiei Cat Cocos face legatura intre Praslin si La Digue.