Informatii utile Seychelles

Date generale


Capitala: Victoria
Moneda: Rupie seychelleza (SCR)
Limba oficiala: Engleza, Franceza
Fus orar: GMT 04:00
Religie: Crestini (94%), Hindusi (2.1%), Alte religii (3.9%)

Seychelles este recunoscuta pentru


arhitectura
atractii inedite
cladiri administrative
gradini botanice
puncte de interes
situri religioase
plaja

Cand este indicat sa veniti in vacanta in Seychelles

Arhipelagul Seychelles beneficiaza de o clima tropicala, cu temperaturi cuprinse intre 24 si 32ºC. Din mai pana octombrie insulele sunt traversate de vanturile musonice din sud, care aduc temperaturi destul de placute, in timp ce intre iulie si august, se inregistreaza precipitatii reduse, cu temperaturi de 27°C. Ploile cele mai importante se manifesta intre decembrie si martie, iar natura devine cu totul superba in luna ianuarie.

Temperaturi medii lunare in Seychelles

Arhipelagul este gazda unor evenimente culturale si sportive deosebite, care atrag participanti din toate colturile lumii. Printre cele mai importante se numara Festivalul Creol, ce se desfasoara in luna octombrie a fiecarui an, in timp ce Cupa Seychelles, este un concurs international de ambarcatiuni ce se desfasoara la inceputul lunii ianuarie. In noiembrie, pasionatii de pescuit sunt asteptati sa participe ca Competitia Intenationala de pescuit.

Ce sa luati in bagaj

Pentru clima tropicala din insule sunt ideale hainele deschise la culoare si din fibre natuale. Aveti nevoie de o palarie de soare cu boruri largi, crema cu factor de protectie solara ridicat, dar si solutii de protectie contra tantarilor. Mai puneti in bagajul vostru bluze si camasi cu maneca lunga, dar si o jacheta impermeabila pentru zilele ploioase. Pentru plimbarile pe plaja si iesire la restaurant sunt ideale tinutele de seara, unde exista un cod vestimentar impus, mai ales daca intentionati sa va incercati norocul in cazinouri sau sa serviti masa la restaurante exclusiviste. Pentru plimbarile in parcurile nationale aveti nevoie de incaltaminte cat mai comoda si o jacheta mai groasa pentru serile mai racoroase. Bineinteles, nu uitati camera foto.

Viza turistica pentru Seychelles

Turistii romani care doresc sa-si petreaca vacanta in Republica Seychelle pot intra in tara in baza pasaportului si nu au nevoie de obtinerea vizei, daca sejurul nu depaseste 3 luni.