Ghid turistic Insula La Digue

Recomandat pentru: plaja, snorkeling, natura

Despre Insula La Digue

O oaza atemporala, ascunsa in vasta intindere a Oceanului Indian, pazita de apele calde de azur si minunatele recife de corali, La Digue atrage vizitatori din intreaga lume si ii saluta cu caldura si culoare.

Aceasta insula gazduieste cele mai frumoase plaje din tara si se mandreste cu cei mai prietenosi localnici si o atmosfera linistita. Veti fi surprinsi sa remarcati ca masinile sunt evitate, fiind preferate bicicletele si carutele trase de boi, si un ritm de viata lent, fie ca este vorba de relaxare pe plaja, mersul la restaurant pentru un pranz usor tropical sau la o biserica pentru a lua parte la slujba de duminica. La Digue este mai mult decat o insula. Este un mod de viata.

La Digue este a treia cea mai mare insula locuita din Seychelles, situata la est de Praslin si la vest de Insula Felicite. Locuitorii acestei insule traiesc mai ales in satele de pe coasta de vest si la La Reunion. Nu exista niciun aeroport la La Digue, pentru a ajunge aici dintr-o alta tara, trebuie sa cautati un zbor catre Victoria, apoi sa luati feribotul catre Praslin si de aici sa luati un alt feribot catre La Digue. Insula are o suprafata de 10 km², ceea ce face relativ usor sa fie vizitata mergand pe o bicicleta.

Astazi, industria principala a insulei este turismul, fiind un loc cunoscut pentru plajele sale (mai ales pentru Anse Source d'Argent si Grand Anse). Rezervatia Veuve Nature din interiorul insulei, gazduieste muscari, un gen de plante pe cale de disparitie. Cel mai inalt varf muntos de pe La Digue este Belle Vue aflat in partea centrala a insulei. La Digue este, de asemenea, vizitata pentru varietatea larga de creaturi subacvatice - pesti, rechini si calcani.

Insula are o multime de oportunitati pentru cazare. Exista cel putin douazeci de pensiuni si hoteluri, cateva restaurante si un centru de scufundari. Deoarece La Digue este o insula locuita de mai multe grupuri etnice, bucataria este un amestec specific de bucatarii. Cu o abundenta de peste, localnicii au invatat cum sa prepare sute de retete.

Recifele si lagunele ofera flora si fauna minunate. Scafandrii si snorkellersii pot fi suficient de norocosi pentru a vedea rechinii-balena, care vin in principal in timpul iernii, dar pot fi vazuti pe tot parcursul anului. Din pacate, animalele care au trait in mod traditional pe La Digue sunt amenintate de animale care au fost aduse de catre primii locuitori: sobolani, caini, pisici etc.

Insula La Digue