Ghid turistic Insula Praslin

Recomandat pentru: plaja, natura, snorkeling

Despre Insula Praslin

Insula Praslin, parte din arhipeleagul Insulelor Seychelles, este o destinatie turistica de renume mondial, cu hoteluri si plaje considerate cele mai frumoase din lume. De fapt, Anse Lazio, de pe Praslin, este considerata de multi turisti cea mai frumoasa plaja din lume.

Praslin are, de asemenea, paduri tropicale cu pasari rare, aici putandu-se intalni papagalul negru. Veti fi fara doar si poate impresionati de livezile de vanilie din Valee-de-Mai, zona comparata de multe ori cu Gradina Edenului. Acest habitat protejeaza specii exotice intre care plante carnivore, orhidee si pasari rare.

Pe insula exista mai multe hoteluri mari, dar dezvoltarea a fost planificata strategic pentru a nu interfera cu frumusetea naturala a insulei. Praslin asigura un echilibru intre dezvoltarea comerciala si respectul pentru ecosistemului natural. Cu multe minuni naturale si plaje perfecte, sentimentul general de pe insula este foarte linistit si relaxat. Aproximativ 5.000 de persoane traiesc pe Insula Praslin si in general traiesc in sate mici, imprastiate. Unele dintre satele in care traiesc locuitorii sunt Anse Marie-Louise, Petit Anse Kerlan, Baie Sf. Ana, Anse Boise de Rose, Anse Consolation, Anse Volbert, Grand Anse, si Anse St Sauveur. Cei mai multi dintre localnici lucreaza in hoteluri si statiuni, sau se ocupa cu pescuitul.

Praslin este un loc minunat pentru o vacanta de familie. Plajele de pe Insula Praslin sunt acoperite cu nisip fin, alb. Desi Anse Lazio este cea mai cunoscuta dintre ele, exista nenumarate alte plaje frumoase. Plajele, in general, ofera inot in conditii de siguranta si snorkeling. In plus fata de recifele de corali, apele gazduiesc aproape 1.000 de specii de pesti.

Pentru jucatorii de golf, Praslin ofera un teren de golf pentru campionate. De asemenea, pe insula veti gasi un cazinou.

Aceasta insula este o locatie excelenta pentru excursii la alte insule cum ar fi La Digue, Cousin, Curieuse si St Pierre. Aceste insule gazduiesc mii de pasari, broaste testoase si alte animale salbatice, precum si recifurile de corali, care fac ca practicarea snorkelingului sa fie excelenta.

Aeroportul Praslin este bine conectat cu alte insule din Seychelles (La Digue, Curieuse Island, Cousin Island si Insula Aride). Accesul la Praslin din Mahe dureaza aproximativ 15 minute cu avionul. Cu barca este nevoie de aproximativ o ora.

Insula Praslin