Shopping in Florenta

De la papetarie fina si meserii artizanale la piele si aur, Florenta este o destinatie ideala pentru cumparatorii rafinati. Magazinele sunt foarte discrete in capitala Toscanei - nimic strident, doar bun-gust si eleganta, nimic ostentativ. Predomina produsele de marca, insa veti intalni si cateva tentatii locale - cautati articolele din hartie, pielarie si bijuterii. Amatorii de suveniruri vor fi incantati aici de frumoase reproduceri de arta, calendare si carti de bucate. Nu trebuie sa neglijati nici magazinele cu articole casnice si de bucatarie sau pietele orasului.

Daca sunteti in cautarea de imbracaminte haute couture, veti gasi magazinele Gucci, Pucci, sau Ferragamo (cele din urma doua case de moda fiind originare din Florenta), pe strazile Via Tornabuoni, Via della Vigna Nuova, si Via dei Calzaiuoli. Pe aceste strazi din cartierul Santa Maria Novella ii veti gasi pe cei mai mari designeri italieni si internationali.

Pentru imbracaminte si alte elemente accesibile pentru cei cu un buget mai mic, recomandam strazile din Piazza della Repubblica, cum ar fi pe Via Calimala. Aici veti gasi branduri cum ar fi Zara si magazine ca Rinascente.

Pietele in aer liber sunt peste tot in Florenta, cea mai renumita fiind Centrale Mercato in cartierul San Lorenzo. In interiorul pietei, veti gasi tarabe alimentare cu carne, branzeturi, masline, paine, si alte bunatati.

Florenta detine un numar foarte mare de piete unde se comercializeaza absolut orice, de la alimente la antichitati. Printre acestea sunt si cateva superbe talciocuri. Cel mai renumit se afla in si pe langa Piazza San Lorenzo, unde veti gasi articole din piele si diverse alte lucruri.

Zilnic sunt amplasate standuri care vand lenjerie de pat, pantofi, imbracaminte si articole de mercerie in Santo Spirito. In fiecare a doua duminica a lunii se organizeaza un talcioc cu specific etnic, iar in a treia o piata de produse locale, precum alimente bio, imbracaminte specific toscana si ierburi medicinale. Piazza Santo Spirito, este locul pentru a merge pentru imbracaminte si accesorii de epoca, antichitati, bijuterii, ceramica, si multe altele. Piata produselor este deschis zilnic, cu exceptia duminicilor.

Mercato Nuovo, langa Ponte Vecchio, din Via Porta Rosa, este o alta piata in care puteti merge pentru cumpara diverse produse. Mercato Nuovo este plina de reproduceri ieftine ale operelor florentine clasice, fiind un loc perfect pentru vanatorii de suveniruri. Gentile si pantofii din piele sunt, de asemenea, o afacere buna.

In ultima duminica a fiecarei luni in Piazza dei Ciompi se organizeaza un targ de antichitati.

Mergeti in Via del'Ariento si in Mercatone delle Cascine pentru a petrece o dimineata negociind.

Chiar daca nu veti putea lua acasa plante, o plimbare prin piata de plante, organizata in diminetile de joi in Piazza della Repubblica, este o experienta memorabila.

Mercato Centrale este plina de delicatese florentine; bucurati-va privirea cu minunatele standuri de fructe si legume si cu galantarele de salumerio, pline de mezeluri si branzeturi.

Localizare

GPS - Latitudine: 43.766209, Longitudine: 11.246390

Mareste harta

Legenda

 • Shopping in Florenta
 • Restaurant
 • Hotel
 • Piete si zone centrale
 • Monumente
 • Catedrale si biserici
 • Muzee si galerii de arta
 • Palate si castele
 • Cladiri si turnuri
 • Gradini si parcuri
 • Divertisment
 • Shopping
 • Altele

Comentarii

Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Shopping in Florenta