Shopping in Frankfurt

In Frankfurt exista putine produse si articole pe care nu le puteti cumpara. Principala zona centrala in care puteti face cumparaturi are ca punct principal Hauptwache si perimetrul din imediata apropiere a acestei piete. Aici puteti gasi articole vestimentare, mobilier, electronice, carti, alimente si bauturi, produse farmaceutice si cosmetice, precum si multe altele. Trei dintre cele mai elegante artere comerciale ale orasului, respectiv Zeil Goethe Strasse si Grosse Bockenheimer Strasse, sunt legate de Hauptwache, unde se afla si un mall subteran. Daca doriti sa faceti cumparaturi si nu sunteti o persoana pretentioasa, puteti merge la talciocul ce se organizeaza saptamanal pe malul Mainului, la sud de Hauptwache.

Merita sa profitati de reducerile de preturi care se fac de doua ori pe an. Este vorba mai exact despre Winter-Schlusskauf (lichidarea de stoc din perioada de iarna) si Sommer-Schlussverkauf (lichidarea de stoc din perioada de vara). Veti fi de-a dreptul uimiti de reducerile de preturi care se practica la lichidarile de stoc. Perioada de Winter-Schlussverkauf este cuprinsa intre prima si a doua sambata alunii ianuarie. Cea de vara este cuprinsa intre prima si a doua sambata a lunii iulie.

In general, magazinele sunt deschise de luni pana vineri, intre orele 6 si 20, iar sambata de la orele 6 pana la orele 16. Majoritatea magazinelor sunt inchise in zilele de duminica si, pentru ca sambata ora de inchidere este 16, foarte multi cauta sa-si faca aprovizionarea pentru weekend in ultimul moment. De aceea sambata, inaintea orei de inchidere, este mare aglomeratie in magazine. Din punct de vedere al shopping-ului, se poate spune ca aeroportul functioneaza ca un mall care ignora programul strict al magazinelor din Frankfurt. 

Despre zona comerciala Zeil, destinata exclusiv pietonilor, se spune ca ar fi cea mai „bogata" din intreaga Germanie. Alte orase contesta acest fapt. Cert este ca Zeil, mai exact zona cuprinsa intre statiile Hauptwache si Konstablerwache este de-a dreptul incredibila, daca avem in vedere varietatea magazinelor universale si a celor specializate pe anumite categorii de produse.

Zeil reprezinta doar nucleul zonei comerciale din centrul orasului. La vest de Hauptwache se afla doua strazi paralele foarte frecventate de catre cei ce doresc sa faca diverse cumparaturi. Una dintre acestea este luxoasa Goethestrasse, o artera pe care se afla butique-uri, galerii de arta, magazine de bijuterii si magazine de antichitati. Cealalta este Grosse Bockenheimer Strasse, denumita de catre localnici Fressgasse („Ulita imbuibarii"). Pe Grosse Bockenheimer Strasse se afla cafenele si restaurante, o galerie comerciala si mai ales numeroase magazine alimentare care ii tenteaza pe gurmanzi cu tot felul de delicatese, incepand cu diferite soiuri de branza si peste afumat si terminand cu diferite sortimente de vin si ciocolata calda.

Zona Zeil abunda in pasaje comerciale care se remarca prin preturi moderate, cuprinde 56 de magazine si teatrul IMAX. Va recomandam Schillerpassage pentru numeroasele sale boutique-uri cu articole de moda pentru femei si barbati. La statia de metrou situata foarte aproape de Hauptwache se afla un vast mall subteran. In apropierea catedralei, la cativa pasi de malul Mainului, pe Braubachstrasse, Fahrgasse si Weckmarkt, exista o serie intreaga de magazine de antichitati.

De ani de zile doua magazine universale, Galerie Kaufhof si Hertie au facut concurenta zonei Zeil, oferind o mare varietate de articole de imbracaminte, mobilier si decoratiuni interioare, electronice, produse alimentare. Dupa ce timp de sapte luni totul s-a transformat in haosul caracteristic unui santier de constructii, fapt ce i-a facut pe multi sa mearga in zona Zeil, Kaufhof a devenit Galerie Kaufhof. Clientii sunt atrasi la Galerie Kaufhof prin mereu noile tehnici de desfacere, cum ar fi de pilda, conceptul de magazin in magazin, in cazul articolelor de moda, sau ecranele pe care clientul le atinge pentru a dispune de descrierea anumitor produse (de exemplu puteti afla care este temperatura optima pentru diferitele soiuri de vinuri si care sunt vinurile potrivite pentru anumite preparate culinare). In urma lucrarilor de renovare amintite, si-a facut aparitia si un nou restaurant, situat pe acoperisul magazinului, restaurant in care clientul are prilejul sa se bucure si de imaginea panoramica a orasului.

Daca doriti imbracaminte „de marca" pentru barbati, mergeti la Bailly & Diehl. Toti designerii cunoscuti, specializati in vestimentatie pentru femei sunt reprezentati in colectia lui Inge Winterberg, pe care o puteti admira la Class-X.

Cravatterie Frankfurt (Goethestr. 37, tel.: 069/284-763) le ofera clientilor o gama larga de cravate si esarfe care poarta semnaturile tuturor designerilor renumiti (Dior, Yves St. Laurent, Versace). Preturile nu surprind pe nimeni, avand in vedere oferta.

Peek & Cloppenburg este un magazin mare de produse vestimentare in care totul este foarte bine organizat. Puteti gasi aici articole vestimentare atat pentru femei cat si pentru barbate.

Daca doriti sa cumparati produse vestimentare pentru femei, va recomandam sa mergeti la Pfuller Modehaus. Aici, intr-un spatiu comercial ce cuprinde trei etaje, gasiti o gama larga de produse, al caror stil variaza de la clasic la trendy. De la Pfuller Modehaus puteti cumpara tot ceea ce este destinat reprezentantelor sexului frumos in materie de imbracaminte, de la lenjerie la paltoane, de la palarii la ciorapi.

Cri-Cri pune la dispozitia clientilor sai, intr-un spatiu comercial ce cuprinde trei etaje, obiecte de mobilier si decoratiuni interioare. De aici puteti cumpara perdele, dar si asternuturi de pat, dulapuri realizate dupa modele din vremuri demult apuse, dar si felinare din hartie, realizate in stil japonez.

Das Depot le ofera clientilor tot ceea ce este legat de casa, de la vaze din lut ars pana la lumanari, flori artificiale, nisip de diferite culori si articole destinate celor ce doresc sa isi amenajeze ei insisi locuinta.

In Sachsenhausen, mai exact pe traseul cuprins intre Diirerstrasse si Eiserner Steg, se organizeaza talcioc in zilele de sambata, intre orele 8 si 14. Acest talcioc era cunoscut pentru gama larga de produse second hand, precum si pentru antichitati si produse ieftine, dar in prezent predomina persoanele care vand si care cumpara marfa ieftina.

Cofetaria Konditorei Lochner va ofera delicatese cu specific local, cum ar fi, de exemplu prajituri cu martipan sau prajitura cu crema.

Weinhandlung Dr. Teufel este o vinarie la fel de buna si la fel de cunoscuta cum mai sunt si altele in acest oras, dar aici accentul se pune pe diversitate. La Weinhandlung Dr. Teufel puteti gasi pahare, carafe, tirbusoane si tot soiul de alte accesorii care au legatura cu viticultura.

Localizare

GPS - Latitudine: 50.114391, Longitudine: 8.686230

Mareste harta

Legenda

 • Shopping in Frankfurt
 • Restaurant
 • Hotel
 • Piete si zone centrale
 • Monumente
 • Catedrale si biserici
 • Muzee si galerii de arta
 • Palate si castele
 • Cladiri si turnuri
 • Gradini si parcuri
 • Divertisment
 • Shopping
 • Altele

Comentarii

Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Shopping in Frankfurt