Shopping in Napoli

Napoli este un paradis al cumparaturilor: haine, pantofi si articole din piele, de orice fel, urmeaza intotdeauna tendintele modei cele mai actuale.

Centrul istoric al orasului Napoli ofera numeroase locuri pentru a merge la cumparaturi, in primul rand pentru mestesuguri, antichitati, suveniruri, si produse tipice napolitane, si preparate din bucataria italiana. Pe strazile mici ale orasului istoric puteti gasi delicatese locale, produse ceramice frumoase in culori luminoase si figurine lucrate manual.

Ar trebui sa vizitati cu siguranta o piata, un amestec colorat de fuste falfaind in vant, legume proaspete, ceramica de uz casnic, produse textile, precum si bunuri second-hand.

Cele mai importante strazi comerciale sunt Via Toledo, Via Chiaia, si Via Dei Mille. In Via Toledo, una dintre cele mai lungi strazi comerciale din Napoli, veti gasi numeroase buticuri, si sucursalele marilor lanturi de magazine.

Situata in aceasta strada, care este in cea mai mare parte o zona pietonala, este Galleria Umberto I, care impresioneaza prin arhitectura sa neoclasica.

La Trieste Piazza Trento, sfarsitul zonei pietonale, veti gasi elegantul Cafè Gambrinus in stilul Belle Epoque. Cafè Gambrinus reprezinta o parte din istoria Napoli si atunci cand veti privi vitrina cu dulciuri va fi greu sa alegeti. Ar trebui sa incercati un sfogliatella!

Pe Via Chiaia veti gasi cea mai mare parte a buticurilor de brand, dar si antichitati si vanzatori de arta. Nivelul preturilor continua sa creasca pe Via dei Mille, strada cea mai exclusiva in Napoli.

Daca sunteti interesat de antichitati si artizanat, trebuie sa faceti o plimbare prin orasul istoric. In San Gregorio Armeno Via si pe aleile din orasul istoric, puteti gasi vanzatori de antichitati.

In cartierul Vomero puteti merge la cumparaturi in buticuri elegante. In apropiere este Parcul Villa Floridiana, unde va puteti odihni in timp ce va bucurati de privelisti frumoase. O vizita in piata Antignano este foarte interesanta.

Artizanatul are o lunga traditie in Campania si este inca un factor economic important. In orasul istoric, cartierele vechi ale mestesugarilor au fost conservate in ciuda schimbarilor urbanistice.

In Via San Sebastiano puteti gasi multe magazine care vand muzica si instrumente muzicale. In apropiere este strada librarilor, Via Alba Port, cu magazine si cabine care ofera carti antice despre Napoli in trecut. Magazinul de la numarul 42 este binecunoscut pentru copiile unor politicieni celebri.

Pietele recomandate pentru turisti sunt:
Mercato di Antignano – este o piata situata in cartierul Vomero. Aceasta piata ofera textile, pantofi, genti de mana, articole de uz casnic, haine second-hand, precum si o zona acoperita, pentru alimente.

Mercato di Posillipo - aceasta piata este situata in cartierul Posillipo, unul dintre cele mai elegante cartiere din oras. Piata ofera, pantofi, genti de mana, articole de uz casnic, si haine second-hand. Orar: deschis doar joi dimineata.

Localizare

GPS - Latitudine: 40.843788, Longitudine: 14.249000

Mareste harta

Legenda

 • Shopping in Napoli
 • Restaurant
 • Hotel
 • Piete si zone centrale
 • Monumente
 • Catedrale si biserici
 • Muzee si galerii de arta
 • Palate si castele
 • Cladiri si turnuri
 • Gradini si parcuri
 • Divertisment
 • Shopping
 • Altele

Comentarii

Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Shopping in Napoli