Shopping in Palermo

Fie ca sunteti in cautarea unui cadou sau a unui obiect la moda, Palermo este un loc minunat pentru a va petrece timpul la cumparaturi. Exista o multime de oferte pentru marfuri lucrate manual, inclusiv papusi traditionale siciliene, ceramica si articole artizanale.

Vizitatorii se vor bucura sa gaseasca aici unele dintre cele mai faimoase buticuri din Italia, inclusiv Dolce & Gabbana si Luis Vuitton.

Cu unele dintre pietele cele mai colorate din regiune, se merita sa alocati din timpul dvs., pentru a savura imagini si sunete in cel putin cateva din pietele din Palmero, unde productia locala si italiana este vanduta.

In general, magazinele din Palermo deschid la ora 09:00 si inchid la ora 13:00, pentru masa de pranz, redeschid apoi la ora 15:30 si inchid din nou la 19:30. Sambata orele de deschidere pot varia usor, atat la deschidere cat si de inchidere, cu o jumatate de ora mai tarziu. Cu exceptia magazinelor alimentare, majoritatea magazinelor din Palermo sunt inchise luni dimineata, deci acesta nu este un moment bun pentru a merge la cumparaturi.

Pietele sunt, in general, deschise de luni pana sambata pana la ora 14:00. Cu toate acestea, cel mai bun timp pentru a ridica cele mai bune produse proaspete si pentru a savura cu adevarat atmosfera pietelor este inainte de ora 10:00.

Cele mai multe magazine de lux din Palermo pot fi gasite in partea mai moderna din oras, la nord de centrul medieval. Via Libertà, Via Roma, Via Maqueda si Via Principe di Belmonte, sun locurile in care veti gasi cele mai bune magazine.

Pietele sunt o parte importanta a vietii orasului. De-a lungul anilor, ele au reusit sa-si pastreze atmosfera vibranta, sunt locuri aglomerate care fac din cumparaturi o experienta reala pentru vizitatorii orasului. Piata cea mai cunoscuta este La Vucciria, langa Via Roma, iar Mercato di Capo ofera o mare varietate de tarabe pline de culoare si imbracaminte. Piata Ballarò pot fi gasita in districtul Albergheria din Palermo, si, desi in cea mai mare parte aici se vinde peste, fructe si legume proaspete, exista si unele tarabe cu haine.

Pietele aglomerate ale Siciliei se numara printre cele mai pitoresti din Italia, comercializand produse locale potrivite pentru a fi luate acasa ca suveniruri. Pietele din Palermo sunt cele mai bune. Si aici puteti face cumparaturi: haine de calitate, alimente proaspete, vinuri interesante si, mai presus de toate, stralucitele obiecte de ceramica din Caltagirone.

In cazul in care doriti sa achizitionati arta populara, va recomandam sa mergeti la magazinul Arta Populara, situat pe Corso Vittorio Emanuele 450, 90133 (Tel: 091651 2787)

Ceramica siciliana figureaza in nenumarate colectii Italiene. Ceramica din Caltagirone foloseste smalturi albastre, verzi si galbene, fiind decorata cu motive florale, frunze sl pasari. Veti mal gasi aici si elaborate figurine, de asemenea foarte interesante. Program: Luni - Sambata 8:30-13, 15:30-19:30.

Vucciria, Via Meli, 90213, in apropiere de San Domenico, ofera o gama larga de produse proaspete, printre care pestele-sabie, rosii zemoase de San Marzano si gustoase smochine. Privelistea si aromele din Vucciria sunt de neuitat. Luni-Sambata 8-13

Localizare

GPS - Latitudine: 38.187408, Longitudine: 13.244710

Mareste harta

Legenda

 • Shopping in Palermo
 • Restaurant
 • Hotel
 • Piete si zone centrale
 • Monumente
 • Catedrale si biserici
 • Muzee si galerii de arta
 • Palate si castele
 • Cladiri si turnuri
 • Gradini si parcuri
 • Divertisment
 • Shopping
 • Altele

Comentarii

Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Shopping in Palermo